branded content
branded content XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.
Stephanie Hottenhuis, CEO en bestuursvoorzitter van KPMG, en Aniek Moonen, voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging.
Stephanie Hottenhuis, CEO en bestuursvoorzitter van KPMG, en Aniek Moonen, voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging. Luis Mendo
Podcastserie: Vooruitgang ontcijferd

De nieuwe graadmeters van vooruitgang

We zijn gewend om bedrijfsactiviteiten te beoordelen aan de hand van omzet- en winstcijfers. Maar de impact van die activiteit op mens, milieu en samenleving is minstens zo belangrijk. Hoe gaan we dat inzichtelijk maken en de stap zetten naar de nieuwe zakelijkheid?

In de podcastserie Vooruitgang ontcijferd gaat presentator Tom Jessen in gesprek met bevlogen kennisexperts over ontwikkelingen op het gebied van vooruitgang, technologie en duurzaamheid. Hoe kunnen we deze ontwikkelingen inzichtelijk maken?

Luister hier naar Vooruitgang ontcijferd aflevering 1: De nieuwe graadmeters van vooruitgang


“Duurzaamheid moet stevig verbonden worden met de gehele bedrijfsvoering”

In deze aflevering praat Tom Jessen met Stephanie Hottenhuis, CEO en bestuursvoorzitter van KPMG, en Aniek Moonen, voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging, de transitie naar de nieuwe economie. Gaat het ons lukken? Welke rol spelen bedrijven? En wat kunnen consumenten doen?
Meer lezen over Vooruitgang ontcijferd? Ga naar onze overzichtspagina.

In de studio

Aniek Moonen is sinds begin 2020 bestuurslid bij de Jonge Klimaatbeweging, de koepelorganisatie die de stem van Nederlandse jongerenorganisaties (en daarmee meer dan 100.000 jongeren) verenigt in het klimaatdebat. Daarnaast is Aniek kartrekker bij de denktank JongerenxNaturalis: een groep van meer dan 60 jongeren en wetenschappers die zich inzet voor meer politieke actie tegen de biodiversiteitscrisis. Ook is zij lid van de duurzaamheidsraad in Amsterdam en werkt zij als communicatieadviseur bij de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE).

Stephanie Hottenhuis is sinds augustus 2018 voorzitter van de Raad van Bestuur bij KPMG in Nederland. Zij heeft meer dan 20 jaar ervaring in het aansturen van organisaties in de professionele dienstverlening zoals advies- en ingenieursbedrijf Arcadis. Dankzij haar rol in het wereldwijde KPMG-bestuur heeft ze ook veel internationale ervaring. Ze inspireert, zorgt voor de juiste toon en richt zich op de effectiviteit van het bestuur.

Vooruitgang ontcijferd

Organisaties en ondernemers willen vooruit. De samenleving wil vooruit. KPMG vindt dat vooruitgang pas echt vooruitgang is als deze goed is voor mens en maatschappij. Vooruitgang is te zien in cijfers, aan groei. Maar niet altijd. Vooruitgang zit vooral daarbuiten. En ‘daarbuiten’ wordt steeds meer van waarde. Het gaat erom de complete waarde van uw organisatie én het verbeterpotentieel te ontcijferen. Daarmee ontstaat inzicht zodat echte vooruitgang vorm kan krijgen.
Meer weten over KPMG en vooruitgang? Kijk op kpmg.nl.

XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.