branded content
branded content XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van NRC.
Ivanka | Studio Vank
10 minuten-podcast voor ondernemers

Veilig verduurzamen: breng de kansen én risico’s in kaart

Ondernemers hebben steeds meer aandacht voor verduurzamen. Het staat in de top 10 van langetermijn ambities en twee op de vijf groot-mkb’ers is bereid om erin te investeren. Een goede ontwikkeling, maar verduurzamen brengt ook nieuwe bedrijfsrisico’s met zich mee. En daar is twee derde van de ondernemers zich niet van bewust. Hoe breng je deze risico’s in kaart en dek je ze af?

In het tweede podcastseizoen van Onderneming van Betekenis praat Sacha de Boer je maandelijks bij over belangrijke onderwerpen die spelen bij ondernemers. In 10 minuten ben je op de hoogte over actuele onderwerpen, zoals inflatie, verzuim en arbeidskrapte. In deze aflevering gaan we dieper in op veilig duurzaam ondernemen.

Luister hier de podcast

#3 Veilig verduurzamen: hoe breng je de kansen én risico’s in kaart?
Neem 10 minuten de tijd en je bent bijgepraat over het onderwerp van deze maand: veilig verduurzamen.

De podcast gaat van start met een korte recap van de Interpolis BedrijvenMonitor. Voor dit onderzoek, uitgevoerd door marktonderzoekbedrijf Ipsos, werden ruime 500 zzp’ers en mkb’ers gevraagd naar hun mening over het onderwerp.

Daarna gaat De Boer in gesprek met Gert van Adrichem, eigenaar van een melkveebedrijf in Fijnaart, West-Brabant. In zijn bedrijf werkt hij zo circulair mogelijk. Zo heeft hij 2300 zonnepanelen geïnstalleerd, voor eigen gebruik en om energie te leveren aan de zuivelcoöperatie. In deze aflevering vertelt hij wat verduurzamen hem brengt en hoe hij ervoor gezorgd heeft dat dit veilig en betrouwbaar gebeurt. En in dit artikel vertelt Gert meer over zijn duurzame plannen voor de toekomst.

Meer ondernemersverhalen
Wilt u meer ondernemersverhalen horen? Luister dan de afleveringen uit 2021, waarin bevlogen ondernemers en experts in gesprek gingen over maatschappelijke thema’s waar elke onderneming mee te maken heeft. Hoe gaan zij om met goed werkgeverschap, de veranderende mobiliteit en productiviteit van werknemers? Luister het vorige seizoen hier.

Focussen op wat echt belangrijk is
Als ondernemer maak je werk van het realiseren van jouw dromen. Een onderneming van betekenis zijn, dáár draait het om. Je wilt dat zaken goed zijn geregeld, voor je medewerkers én voor jezelf, zodat je veilig kunt ondernemen: slim, duurzaam en zonder oponthoud.
Veilig ondernemen betekent ook veilig verduurzamen. Met aandacht voor de goede installatie en onderhoud van zonnepanelen, bijvoorbeeld, om een optimaal rendement en de veiligheid te garanderen. Interpolis ontwikkelt samen met experts oplossingen en diensten om ondernemers hierin te ondersteunen. Denk aan bouwadvies of een elektrakeuring om problemen voor te zijn.
Meer weten? Kijk op de website van Interpolis.

XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van NRC.