branded content
branded content XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van NRC.
Ivanka | Studio Vank
10 minuten-podcast voor ondernemers

Veilige mobiliteit: bij wie ligt de verantwoordelijkheid?

Ondernemers een mobiliteitsbeleid. Wat is zo’n beleid en wie is verantwoordelijk voor de veiligheid van de werknemers? En geldt dit voor woon-werkverkeer, alleen werkverkeer of allebei?

In het tweede podcastseizoen van Onderneming van Betekenis praat Sacha de Boer je maandelijks bij over belangrijke onderwerpen die spelen bij ondernemers. In 10 minuten ben je op de hoogte over actuele onderwerpen, zoals mobiliteit, verzuim en arbeidskrapte. In deze aflevering gaan we dieper in op veilige mobiliteit.

Luister hier de podcast

#4 Veilige mobiliteit: bij wie ligt de verantwoordelijkheid?
Neem 10 minuten de tijd en je bent bijgepraat over het onderwerp van deze maand: veilige mobiliteit.

De podcast gaat van start met een korte recap van de Interpolis Bedrijvenmonitor Voor dit onderzoek, uitgevoerd door marktonderzoekbedrijf Ipsos, werden ruime 500 zzp’ers en mkb’ers gevraagd naar hun mening over het onderwerp.

Daarna gaat De Boer in gesprek met Marjolein Groen, directeur Sustainability en CSR bij Athlon Nederland, mobiliteitsprovider met een wagenpark van 100.000 auto’s. Hoe adviseert Athlon Nederland klanten over veilige mobiliteit? En hoe pakt het bedrijf het zelf aan?

Meer ondernemersverhalen
Wilt u meer ondernemersverhalen horen? Luister dan de afleveringen uit 2021, waarin bevlogen ondernemers en experts in gesprek gingen over maatschappelijke thema’s waar elke onderneming mee te maken heeft. Hoe gaan zij om met goed werkgeverschap, de veranderende mobiliteit en productiviteit van werknemers? Luister het vorige seizoen hier.

Focussen op wat echt belangrijk is
Als ondernemer maak je werk van het realiseren van jouw dromen. Een onderneming van betekenis zijn, dáár draait het om. Je wilt dat zaken goed zijn geregeld, voor je medewerkers én voor jezelf, zodat je veilig kunt ondernemen: slim, duurzaam en zonder oponthoud.
Veilig ondernemen betekent ook aandacht voor slimmere, schonere en veiligere mobiliteit. Interpolis ontwikkelt samen met experts oplossingen en diensten om ondernemers hierin te ondersteunen. Bijvoorbeeld de Automodus app, die bijdraagt aan minder afleiding in het verkeer. Of advies over een goed mobiliteitsbeleid, voor veiliger woon-werkverkeer.
Kijk op de website van Interpolis.

XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van NRC.