branded content
branded content XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van NRC.
Maurice Kok van Kozijn Services: ''Ik investeer liever in kwaliteit, zodat ik de beste mensen kan aantrekken''
Maurice Kok van Kozijn Services: ''Ik investeer liever in kwaliteit, zodat ik de beste mensen kan aantrekken'' Dik Nicolai
Zorg om arbeidskrapte groeit bij ondernemers

“Vakmensen binden? Vijf dagen betalen voor vier dagen werken”

Ondernemers liggen wakker van de krapte op de arbeidsmarkt. Van alle mkb’ers maakt 62% zich zorgen over het werven en behouden van goed personeel. Maurice Kok maakte een rigoureuze keuze: hij betaalt goede vakmensen vijf dagen salaris voor vier dagen werk. “En dat werkt!”

Een van de aandachtspunten van mkb’ers is de beoordeling van de werk/privé balans van het personeel. De belangrijkste redenen hiervoor zijn dat mkb’ers nu meer werkdruk ervaren en meer uren maken. Voor de helft van de mkb’ers is personeel gemotiveerd houden de belangrijkste reden om te investeren in personeel. Andere belangrijke redenen zijn kennis verhogen en werkdruk en stress verlagen.

Elke week een dag vrij
Een ondernemer die actief met deze onderwerpen aan de slag is gegaan, is Maurice Kok van Kozijn Services in Joure (zie kader). Als eerste bouwbedrijf in Nederland geeft hij zijn medewerkers elke week standaard een dag vrij met behoud van salaris. Voor vier dagen van 8 uur krijgen zij een fulltime salaris. En willen ze ook die vijfde dag werken? Dan krijgen ze die 200% uitbetaald.
Een unieke stap, die Kok heel bewust heeft genomen. “Toen ik nadacht over de krapte op de arbeidsmarkt en het gebrek aan goede vakmensen dacht ik: Wat wil ik liever: de lat verlagen en werken met goedkope buitenlandse monteurs? Of investeren in kwaliteit, zodat ik de beste mensen kan aantrekken, die zelfstandig en efficiënt goed werk leveren en correct communiceren met mijn klanten? Ik wil dat laatste. Daarom bieden we een bovengemiddeld goed salaris en een goede balans tussen werk en privé. Zodat we bovengemiddeld goede mensen kunnen krijgen, die niet voor een paar euro extra per maand weer weg willen.”

Selecteren op ervaring
Zijn idee sloeg intern in als een bom. “Mijn bedrijfsleider verklaarde me voor knettergek; de monteurs vreesden addertjes onder het gras. ‘Wat moeten we daarvoor inleveren? En ga je ons dan helemaal vol plannen?’” Niets van dat al, verzekert Kok: “Mensen meer dan 8 uur vol plannen heeft geen zin, en daar gaat het me ook niet om. Ik wil mensen die in één keer goed werk leveren. Dat is ook snelheid en tijdwinst. Ik heb dit idee gezien in landen als IJsland, Finland en Amerika. Daar werkt het ook, dus waarom hier niet?” Belangrijk bijeffect: vakmensen komen nu spontaan naar Kok toe. “De kozijnenwereld is klein, en zo’n stap spreekt zich snel rond. In korte tijd kregen we al zes serieuze aanmeldingen van goeie kozijnmonteurs. Mooi, want daardoor kunnen we selecteren op ervaring en kwaliteit.”

Luister ook de podcast Arbeidskrapte: hoe houdt je personeel gezond en gelukkig. Sacha de Boer praat je in 10 minuten bij over een onderwerp dat speelt bij ondernemers

Kwaliteit brengt groei
Die unieke aanpak betaalt zich uit, ook voor Kok zelf. “Doordat we goede mensen kunnen aantrekken, en stabiliteit in het team krijgen, kunnen we ook meer werk verzetten binnen het eigen team en verder groeien.” De cijfers bevestigen dat. Kok: “Begin vorig jaar maakten we met twee monteurs een maandomzet van ongeveer 30k. Inmiddels werken hier vijftien mensen en zitten we bij vlagen op 450k. We hebben net twee nieuwe verkopers erbij getrokken, en ook meer goede monteurs zijn welkom.”
De nieuwe aanpak is tevens goed voor de duurzame inzetbaarheid. Kok: “Die extra dag vrij geeft ruimte in je agenda en in je leven om werk en privé goed te combineren. Als jij vijf dagen wilt werken, kan dat. Maar als jij thuis jonge kinderen of zorgtaken hebt, of wat op leeftijd komt, kun je ‘m ook vrij houden. Zo kunnen we stress en burn-out voorkomen.”
Sturen op kwaliteit en veiligheid is voor hem een tweede natuur. “Je wilt zeker weten dat het goed zit. Als het gaat om steigers, werkschoenen en slijpen, maar ook met de ondernemers- en materiaalverzekeringen. Belangrijk, want we werken vaak bij particulieren in huis.” Ook zijn eigen work-life balance is prima op orde, zegt hij ontspannen. “Ik reis veel en woon in het buitenland; het bedrijf bestuur ik vanaf mijn telefoon en laptop. Soms 120, soms 20 uur per week. Als alles soepel loopt, hoef ik niet veel te doen. Da’s nog zo’n voordeel van goede mensen in je organisatie.”

Focussen op wat echt belangrijk is
Als ondernemer maak je werk van het realiseren van jouw dromen. Een onderneming van betekenis zijn, dáár draait het om. Je wilt dat zaken goed zijn geregeld, voor je medewerkers én voor jezelf, zodat je veilig kunt ondernemen. Interpolis ontwikkelt daarom samen met experts oplossingen en diensten om ondernemers hierin te ondersteunen. Denk aan preventiediensten om jezelf en jouw werknemers zowel mentaal als fysiek fit te houden, zoals een online psycholoog en fysiofitheidscan. En aan diensten ter ondersteuning bij de duurzame inzetbaarheid, bijvoorbeeld onze duurzame inzetbaarheid monitor. Dit draagt bij aan meer werkplezier, een hogere productiviteit en zorgt voor minder ziekteverzuim. Meer weten? Kijk op interpolis.nl/ondernemen.

XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van NRC.