branded content
branded content XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van NRC.
Ivanka | Studio Vank
10 minuten-podcast voor ondernemers

De inflatie: terechte zorg van ondernemers?

Meer dan de helft van de ondernemers maakt zich zorgen over de impact van inflatie op resultaten. Wat opvalt is dat er angst is voor meer arbeidsconflicten in organisaties. Wil personeel bijvoorbeeld gecompenseerd worden, nu zij merken dat alles duurder wordt?

In het tweede podcastseizoen van Onderneming van Betekenis praat Sacha de Boer je maandelijks bij over belangrijke onderwerpen die spelen bij ondernemers. In 10 minuten ben je op de hoogte over actuele onderwerpen, zoals arbeidskrapte, verzuim en veiligheid. In deze aflevering aandacht voor de inflatie.

Luister hier de podcast

#1 De inflatie: terechte zorg van ondernemers?

Neem 10 minuten de tijd en je bent bijgepraat over het onderwerp van deze maand: De inflatie.

De podcast gaat van start met een korte recap van de Interpolis BedrijvenMonitor. Voor dit onderzoek, uitgevoerd door marktonderzoekbedrijf Ipsos, werden ruim 500 zzp’ers en mkb’ers gevraagd naar hun mening met betrekking tot het onderwerp.

Daarna gaat De Boer in gesprek met Colin van der Laan, directeur van Team VDL uit Zwaag. Hoe gaat deze succesvolle ondernemer om met inflatie, zijn medewerkers en het werven van nieuwe opdrachten? In deze aflevering deelt hij zijn tips en tricks.

Meer ondernemersverhalen
Wilt u meer ondernemersverhalen horen? Luister dan de afleveringen uit 2021, waarin bevlogen ondernemers en experts in gesprek gingen over maatschappelijke thema’s waar elke onderneming mee te maken heeft. Hoe gaan zij om met goed werkgeverschap, de veranderende mobiliteit en productiviteit van werknemers? Luister het vorige seizoen hier.

Focussen op wat echt belangrijk is
Als ondernemer maak je werk van het realiseren van jouw dromen. Een onderneming van betekenis zijn, dáár draait het om. Je wilt dat zaken goed zijn geregeld, voor je medewerkers én voor jezelf, zodat je veilig kunt ondernemen. Interpolis ontwikkelt daarom samen met experts oplossingen en diensten om ondernemers hierin te ondersteunen. Denk aan preventiediensten om arbeidsongeschiktheid en verzuim te voorkomen, maar ook aan een rechtsbijstandverzekering voor juridische hulp bij zakelijke conflicten. Een geschil met een werknemer over salaris, bijvoorbeeld, of een discussie over prijzen naar aanleiding van de hoge inflatie. Meer weten? Kijk op interpolis.nl/zakelijk

XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van NRC.