branded content
branded content XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van NRC.
Ivanka | Studio Vank
10 minuten-podcast voor ondernemers

Arbeidskrapte: hoe houdt je personeel gezond en gelukkig?

Er is een tekort aan personeel. Daarbij geeft bijna de helft van de mkb-ers aan dat het verzuim binnen hun organisatie de afgelopen maand is toegenomen. 10 procent van de ondernemers verwacht dat dit de komende tijd zal toenemen. Waar vind je als ondernemer personeel en hoe zorg je ervoor dat je mensen bindt?

In het tweede podcastseizoen van Onderneming van Betekenis praat Sacha de Boer je maandelijks bij over belangrijke onderwerpen die spelen bij ondernemers. In 10 minuten ben je op de hoogte over actuele onderwerpen, zoals inflatie, verzuim en veiligheid. In deze aflevering gaan we dieper in op de arbeidskrapte.

Luister hier de podcast

#2 Arbeidskrapte: hoe houdt je personeel gezond en gelukkig?
Neem 10 minuten de tijd en je bent bijgepraat over het onderwerp van deze maand: Arbeidskrapte.

De podcast gaat van start met een korte recap van de Interpolis BedrijvenMonitor. Voor dit onderzoek, uitgevoerd door marktonderzoekbedrijf Ipsos, werden ruim 500 zzp’ers en mkb’ers gevraagd naar hun mening met betrekking tot het onderwerp.

Daarna gaat De Boer in gesprek met Maurice Kok van Kozijn Service uit Joure. Als eerste bouwbedrijf in Nederland geeft hij zijn medewerkers elke week standaard een dag vrij met behoud van salaris. In deze aflevering deelt hij zijn tips en tricks.

Meer ondernemersverhalen
Wilt u meer ondernemersverhalen horen? Luister dan de afleveringen uit 2021, waarin bevlogen ondernemers en experts in gesprek gingen over maatschappelijke thema’s waar elke onderneming mee te maken heeft. Hoe gaan zij om met goed werkgeverschap, de veranderende mobiliteit en productiviteit van werknemers? Luister het vorige seizoen hier.

Focussen op wat echt belangrijk is
Als ondernemer maak je werk van het realiseren van jouw dromen. Een onderneming van betekenis zijn, dáár draait het om. Je wilt dat zaken goed zijn geregeld, voor je medewerkers én voor jezelf, zodat je veilig kunt ondernemen. Interpolis ontwikkelt daarom samen met experts oplossingen en diensten om ondernemers hierin te ondersteunen. Denk aan preventiediensten om jezelf en jouw werknemers zowel mentaal als fysiek fit te houden, zoals een online psycholoog en fysiofitheidscan. En aan diensten ter ondersteuning bij de duurzame inzetbaarheid, bijvoorbeeld onze duurzame inzetbaarheid monitor. Dit draagt bij aan meer werkplezier, een hogere productiviteit en zorgt voor minder ziekteverzuim. Meer weten? Kijk op interpolis/ondernemen.

XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van NRC.