branded content
branded content XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van NRC.

Het zijn jouw gegevens. Dus jij beslist

Google gebruikt gegevens om zijn diensten aan jou aan te passen, dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat je zelf de controle hebt over wat Google bewaart en welke gegevens je deelt?

Om Google-diensten zo nuttig mogelijk voor je te maken, gebruiken we gegevens. Zo onthouden we bijvoorbeeld je zoekopdrachten om je sneller betere resultaten te tonen en kunnen we je locatiegeschiedenis gebruiken om je betere routebeschrijvingen te geven. Ook kunnen we je relevante advertenties laten zien op basis van je interesses. Heb je dat liever niet? Je kunt bij de instellingen in Mijn Account heel eenvoudig aangeven hoe jij wilt dat Google voor jou werkt.

1. Welke gegevens bewaart en gebruikt Google?

Scroll over de bullets in de afbeelding voor meer toelichting.

2. Hoe kan ik mijn gegevens zelf beheren?

Scroll over de bullets in de afbeelding voor meer toelichting.

3. Wat doet Google om mijn gegevens te beschermen?

Scroll over de bullets in de afbeelding voor meer toelichting.

4. Verkoopt Google mijn gegevens?

We verkopen je persoonlijke gegevens aan niemand. We maken gebruik van gegevens om relevante advertenties aan gebruikers te tonen, maar we verkopen nooit persoonlijke gegevens. Adverteerders kunnen zich richten op een bepaalde doelgroep en krijgen informatie over de prestatie van hun advertenties, maar ze hebben nooit toegang tot de persoonlijke gegevens van gebruikers.

GOOGLE MIJN ACCOUNT: CONTROLE OVER JE EIGEN GEGEVENS

Hoe zit het met jouw gegevens? Log in op Mijn Account om te zien welke gegevens Google van jou bewaart en hoe je met de tools jouw instellingen kunt bepalen. Je kunt hier onder andere je Privacycheck doorlopen. Zo heb je zelf controle over welke gegevens je met Google deelt en wat anderen van je kunnen zien.

XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van NRC.