Advertentie
De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.

Zo kies je de juiste eetkamerstoelen voor jouw interieur

De eettafel is een van de populairste plekken in huis. Aan de tafel wordt gewerkt, gespeeld, gegeten en als je lekker zit, blijf je urenlang natafelen of borrelen. Kortom een plek die favoriet is bij jong en oud. Voorwaarde is wel dat de eetkamerstoel lekker en comfortabel zit. Ben je toe aan een nieuwe eetkamerstoel? Of ben je op zoek naar een eetkamerstoel die past bij jouw (nieuwe) interieur? Lees dan eerst onze tips.

Welke stijl past bij jou
Voor elke interieurstijl is een eetkamerstoel te vinden. Bij een industriële sfeer past een stoere leren eetkamerstoel. Bij een landelijke woonstijl passen eetkamerstoelen met een zachte uitstraling van stof en fluweel. Een kunststof kuipstoel is de perfecte match bij een modern interieur. Wil je een informele hippe sfeer, maak dan een mix van eetkamerstoelen met verschillende stoffen of materialen. Om goed te vergelijken is een ruime keuze belangrijk.

Zitcomfort met of zonder leuning
Naast de juiste look is natuurlijk het zitcomfort van de eetkamerstoel het belangrijkst. Een stevige zit of juist een soepele comfortabele zit wordt bepaald door de vulling en de vering van het zitkussen. Ook kan je kiezen voor eetkamerstoelen met of zonder armleuning. Let daarbij op de hoogte van de eettafel, zodat de leuning onder het tafelblad valt.

Stoel met wieltjes een praktische keuze
Een eetkamerstoel op wieltjes is ideaal als je een harde vloerbedekking hebt, zoals hout, laminaat, of pvc. Door de wieltjes is de eetkamerstoel makkelijk te verplaatsen. De wieltjes zijn ook een praktische keuze als je een extra zitplaats moet creëren in de huiskamer want een eetkamerstoel op wieltjes is er dan makkelijk bijgezet.

Thuiswerken op een goede eetkamerstoel
Tegenwoordig is thuiswerken onderdeel van het nieuwe normaal. Niet iedereen is in de gelegenheid om een aparte bureaustoel neer te zetten. Kies dan voor een combinatie van een comfortabele eetkamerstoel met genoeg steun en zitcomfort om langere tijd achter elkaar te werken. Bij gigameubel.nl zitten medewerkers klaar om met je te chatten en je te informeren over de beste keuze.

Ruime keuze
Naast uitgebreide informatie op de website of via de chatfunctie met een van de medewerkers, is de ideale eetkamerstoel is heel persoonlijk. Daarom is het handig dat je in de winkel kan proef zitten om zo het comfort van de eetkamerstoel zelf te ervaren. Weet je al wat je wilt, dan kan je ook online bestellen om zo de eetkamerstoelen snel geleverd te krijgen en thuis neer te zetten om er lekker lang in te genieten.

Om goed te vergelijken is een ruime keuze belangrijk. Laat je inspireren en bezoek de website van gigameubel.nl voor eetkamerstoelen in verschillende interieurstijlen.

XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.