Coachartikel

Gun jezelf een beetje assertiviteit op de werkvloer in het nieuwe jaar

Oudejaarsdag is een hele gekke dag om een column te publiceren. Ik denk niet dat je de illusie moet hebben dat veel mensen het lezen, dus laten we het lekker luchtig houden. Een beetje tegendraadse stelling wil nog wel eens helpen om je aandacht te trekken, dus here we go. Want laten we wel zijn, vandaag gaat niemand zijn cv zitten pimpen. Daarom wil ik even de ruimte nemen om aan te haken op je goede voornemens. Ik wens je komend jaar namelijk ook wat toe: een flinke dosis assertiviteit.

Aan het einde van het jaar zag ik een on-Nederlands interview van de technisch directeur van, de Alkmaarse voetbalclub, AZ. Laten we even wegblijven van de vraag of hetgeen hij besloot een juiste beslissing was, maar waarom hij die beslissing nam heb ik diep respect. AZ, een voormalige provincieclub die zich in de laatste jaren ontwikkelde tot een vierde topclub naast de traditionele top drie (PSV, Ajax en Feyenoord), ontsloeg namelijk haar trainer op staande voet. De reden was dat deze trainer in verregaande onderhandelingen met Feyenoord was. De reden die Max Huiberts voor het ontslag aan tv-zender Fox Sports aangaf: wij zijn niet meer de provincieclub van weleer, maar net als directe concurrent Feyenoord een Nederlandse topclub. En voor die reactie, die on-Nederlandse tegenzet, heb ik niets meer dan diep respect. AZ stelde zichzelf hiermee onomwonden als topclub in de markt en maakte hierdoor rigoureuze beslissingen als het op staande voet ontslaan van de hoofdtrainer.

Van mij mag er in iedere werknemer in 2021 wel wat meer Max Huiberts schuilen. Je bent immers zo senior als je jezelf voordoet en toebedeeld. Het feit is alleen dat veel werknemers net zo junior zijn als ze zichzelf toebedelen. En dat is doodzonde. Ik ben in de heilige overtuiging dat heel veel mensen op de werkvloer overschreeuwd worden door minder capabele collega’s, die enkel een grotere mond (en een hogere dosis zelfoverschatting) hebben. Zo worden sollicitaties en promoties vergeven aan de verkeerde mensen, gaan mindere goden er standaard meer in salaris op vooruit en zitten de beste mensen meer dan eens achteraan als het om waardering gaat.

Natuurlijk is het ook aan managers om hun afdeling in de peiling te houden. Maar ook als werknemer mag je hier van mij best wat meer voor uitkomen. Krijg je geen beoordelingsgesprek, ga hem dan halen. Ziet niemand je successen, draag ze dan meer uit. Mijn credo als ondernemer is vaak: nice guys finish last. Het is hard maar waar en ik zou het oprecht met alle liefde vaak anders zien, maar soms moet je halen wat je toekomt en uitdragen wat je hebt gedaan.

We leven in een samenleving waarin we extraverten meer waarderen dan introverten, maar ondertussen zit het in onze volksaard om niet te hoog van de toren te blazen. Probeer het eens in het nieuwe jaar, show je successen en haal wat je toekomt. Zo help je je succes een handje en laat je anderen de kaas niet van je brood eten.

Over Freek van Kraaikamp (@Fvankraaikamp)
Freek (1985) is actief als loopbaancoach, auteur en columnist. Hij startte na een tienjarige carrière in de arbeidsbemiddeling zijn eigen bedrijf FREEK. Vanuit deze coaching praktijk geeft hij individuele loopbaan coaching en sollicitatie-workshops. Hij schreef het sollicitatiehandboek ‘Zou jij jezelf aannemen?’ en daarnaast schrijft hij columns voor verschillende magazines en websites.

XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.