Coachartikel

Er bestaat een kolossaal gat tussen vacatures en werkvloeren, en daar kan je als sollicitant iets aan doen

Ik schets het bedrijfsproces tussen ‘misschien moeten we iemand aannemen’ en het publiceren van een vacature op de bedrijfswebsite altijd als volgt. Iemand van HR gaat naar de betreffende manager (die eigenlijk nog helemaal niet zo goed weet wat hij/zij zoekt) om een vacature op te stellen, iemand anders van HR die ‘veel weet van vacatures’ gaat er vervolgens mee aan de slag en daarna gaat er nog een vlotte copywriter overheen om de tekst ‘lekker pakkend’ te maken. Hoe groter het bedrijf, des te meer mensen zich bemoeien met het vacatureproces. En hoe meer mensen erbij betrokken zijn, hoe groter het gat tussen de werkvloer en de vacature uiteindelijk zal worden.

En dat is dodelijk voor een sollicitatieproces. Want hoe meer ruis er in de vacature zit, des te moeilijker is het om een goede match te maken. Voor zowel de sollicitant, als de werkgever. En laat die vacature nu ook nog eens het startpunt van je sollicitatiegesprek zijn, dus tel uit je winst. De sollicitant reageert op A en de werkgever vertrekt vanuit B. Daar ga je dus al. Vervolgens blijven sollicitant en werkgever in het sollicitatiegesprek zeer waarschijnlijk ook nog eens lekker wollig om elkaar heen praten. En het sollicitatie-drama is compleet. Maar, treur niet. Dit euvel is vrij gemakkelijk te verhelpen, en je kunt het nog helemaal zelf doen ook.

Neem jezelf als sollicitant nu eens voor om tijdens een sollicitatiegesprek praktisch door te vragen op wat je nu eigenlijk gaat doen bij die betreffende baan. Zonder aannames, zonder algemeenheden. Maar stel jezelf eens als doel te achterhalen wat je nu precies acht uur per dag gaat doen, veertig uur in de week. Dat je het helemaal helder gaat krijgen is natuurlijk een utopie. Maar het is wel een prachtig streven. Maak je sollicitatiegesprek concreet, en verklein eigenhandig dat gat tussen de vacature en de werkvloer.

Vraag gewoon op de man/vrouw af hoe je werkdagen er concreet uit gaan zien. Waar de meeste tijd in gaat zitten. Wanneer je je werk goed doet. In wat voor team je komt te werken en wat jouw rol daarin is. Met welke klanten je werkt en in wat voor soort processen of projecten je deelneemt. Maak het zo concreet mogelijk. Pas dan kan je echt zeggen of een baan echt iets voor jou is. Want je kunt een vacature nog zo mooi en gewichtig opschrijven, maar de praktische uitwerking ervan op de werkvloer is van essentieel belang voor je werkplezier.

Want aan een leuk gesprek over niks, met een dame of heer van HR die je alleen nog maar bij de kerstborrel of naast de koffieautomaat gaat spreken, daar heb je niets aan. Slecht het gat tussen de werkvloer en de vacature. Dan zul je me achteraf eeuwig dankbaar zijn.

Over Freek van Kraaikamp (@Fvankraaikamp)
Freek (1985) is actief als loopbaancoach, auteur en columnist. Hij startte na een tienjarige carrière in de arbeidsbemiddeling zijn eigen bedrijf FREEK. Vanuit deze coaching praktijk geeft hij individuele loopbaan coaching en sollicitatie-workshops. Hij schreef het sollicitatiehandboek ‘Zou jij jezelf aannemen?’ en daarnaast schrijft hij columns voor verschillende magazines en websites.

XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.