EPA/BERND WUESTNECK

Bij LinkedIn mag het personeel zo vaak op vakantie als ze zelf willen

Het maximale aantal vakantiedagen is afgeschaft bij het sociale medium LinkedIn. Het personeel heeft ongelimiteerde vakantiedagen, in theorie dan, want niet alles mag. En gaan de werknemers misschien niet juist minder vakantie opnemen, zoals bij andere bedrijven het geval was?

Vanaf 1 november mogen de 6.000 werknemers van LinkedIn zelf bepalen wanneer en hoe lang ze op vakantie gaan, schrijft The Huffington Post.

In overleg met leidinggevende
Het moet wel allemaal in overleg met een leidinggevende. Iedere week twee dagen vakantie mag niet, en ook zes maanden vrij is geen vakantie maar betaald verlof, aldus de personeelschef van LinkedIn.

Veel bedrijven die eerder de onbeperkte vakantie instelden zijn daarvan teruggekomen. De vrijheid zorgde ervoor dat veel werknemers veel minder vakantie opnamen dan toen ze nog een beperkt aantal dagen hadden. En er was stress!

Onbeperkt leidt tot te weinig vakantie
Het Britse bedrijf Triggertrap bedacht nieuwe regels voor de vakantie en laat collega’s elkaar controleren of ze genoeg vrije tijd opnemen. Het bedrijf Kickstarter stopte met de onbeperkte vakanties en geeft nu 25 dagen vrij per jaar.

De werknemers van LinkedIn hebben in ieder geval de kerstweek en de eerste week van juli vrij. Er is een minimum van drie weken vakantie bij LinkedIn. Bij Evernote krijgen de werknemers een bonus van 1.000 dollar als ze minimaal een week per jaar vrij nemen.

XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.