Luister de trailer

Of meer van onze podcasts in de NRC audio app.

Ernstige overstromingen, langdurige hittegolven, vernietigende natuurbranden. Ook Nederland heeft en krijgt te maken met extreem weer door klimaatverandering. In deze zesdelige, verhalende podcastserie onderzoeken Floor Boon en Maarten Dallinga welke klimaatscenario’s voor de komende decennia realistisch zijn.

In Zeeland duiken Maarten en Floor in het verhaal van de Watersnoodramp – op 1 februari 2023 zeventig jaar geleden. In Limburg delen slachtoffers van de overstromingen van 2021 hun indringende verhalen. En in Zuid-Frankrijk, dat volgens deskundigen het klimaat van de Nederlandse toekomst heeft, stuiten Floor en Maarten plots op een natuurbrand.

Wie is aan zet? Overheden, grote bedrijven, burgers? In Boven Water onderzoeken Maarten en Floor of we als samenleving kunnen veranderen en hoe we dat kunnen doen.

Vanaf woensdag 18 januari wekelijks nieuwe afleveringen, te beluisteren via NRC Audio, DS Podcast, Spotify of Apple Podcasts.

Afleveringen

Hosts

  • Floor Boon

    werkt sinds 2021 op de audioredactie, waar ze de dagelijkse podcast NRC Vandaag presenteert. Eerder werkte ze op de politieke redactie en tussen 2012 en 2015 als correspondent voor NRC in Brazilië.

  • Maarten Dallinga

    is zelfstandig journalist en podcastmaker. Hij schrijft sinds 2016 voor NRC en maakte ruim tien podcastseries, waaronder Anoniem Intiem, Verstrikt en Niet van de Wereld. Hij won tweemaal de Tegel. 

  • Mandula van den Berg

    is podcastmaker en journalist. Ze studeerde Oost-Europa studies in Boedapest en Amsterdam en maakte eerder verhalende radiodocumentaires voor o.a. DOCS en OVT. Sinds 2022 is ze Talent trainee bij NRC.

Productie

Presentatie: Floor Boon en Maarten Dallinga
Redactie en regie: Mandula van den Berg, Floor Boon en Maarten Dallinga
Montage: Maarten Dallinga en Audiochef 
Muziek: Maarten Vos
Eindredactie: Mirjam van Zuidam
Beeldmerk: Merijn Hos