Advertentie
De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.

De beste cilindersloten om de kans op inbraak te reduceren

Het aantal woninginbraken in Nederland is de afgelopen jaren gedaald. Dat betekent echter niet dat het beveiligen van een woning geen zorg en aandacht meer nodig heeft. Er is nog altijd terrein te winnen. Inbrekers bedenken steeds andere inbraakmethodes om een huis binnen te treden. Gemiddeld heeft een inbreker een slot zonder certificering binnen circa één tot twee minuten open.

De afgelopen periode is het aantal woninginbraken aanzienlijk verlaagd. In de maanden april en mei lag dit lager dan ooit. Langzaam maar zeker stijgt het aantal woninginbraken echter weer. De versoepelde corona maatregelen leiden er namelijk toe dat steeds meer Nederlanders vaker hun woning verlaten. Woonbeveiliging vormt hierdoor een belangrijk thema. Cilindersloten, de beveiligingsmechanismen van je deur, zijn hierbij van groot belang.

SKG Keurmerk
Gecertificeerde cilindersloten zijn de basis voor een goede woonbeveiliging. Dit type slot is te herkennen aan het SKG-keurmerk. Het keurmerk bestaat uit een aantal sterren (SKG*, SKG** en SKG***). Stichting Kwaliteit en Gevelbouw (SKG) test sloten door in de schoenen van een inbreker te gaan staan. De sterrenclassificatie geeft de mate van inbraakwerendheid aan. Gecertificeerde sloten vertragen een inbraak tot wel 5 minuten. Dat lijkt kort, maar dat is relatief lang voor een gelegenheidsinbreker. Negen van de tien keer wordt een woning met de beste cilindersloten overgeslagen en zoekt de inbreker een ander doelwit.

De beste cilindersloten
Cilindersloten zijn er in verschillende soorten en maten. Volgens slotenexpert Toplock zijn er drie beste cilindersloten.

Het M&C Condor cilinderslot (SKG***) biedt door de paniekfunctie, de hard-stalen brug in combinatie met de kerntrekbeveiliging de allerbeste bescherming tegen een woninginbraak.
Het M&C Matrix cilinderslot (SKG***) heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien beschikt dit type slot ook over een hard-stalen brug.
Het ISEO extra S cilinderslot (SKG***) is een van de beste budget opties.

Het bedrijf onderstelt dat goedkope sloten minder goed bestand zijn tegen een woninginbraak in tegenstelling tot een duurdere variant. Het SKG-keurmerk speelt bij de keuze voor een cilinderslot een zeer belangrijke rol.

Het merendeel van de cilindersloten is voorzien van twee sterren (SKG**). Echter is dit type slot niet bestand tegen het kerntrekken, een methode die vaak gebruikt wordt door een gelegenheidsinbreker. Kerntrekken is een inbraakmethode waarbij een inbreker een schroef in de cilinder draait. De cilinder wordt vervolgens door middel van de schroef uit het slot getrokken. Een slot met drie sterren (SKG***) is echter wel bestand tegen het kerntrekken, omdat ze versterkt zijn met een kerntrekbeveiliging met veiligheidsbeslag. Met een kerntrekbeveiliging voorkom je dat een gelegenheidsinbreker de cilinder met een schroef of ander geavanceerd gereedschap uit het slot haalt. Ook andere inbraakmethodes zoals lockpicken en de klopsleutelmethode zijn hierdoor niet meer mogelijk. De beste cilindersloten zijn de sleutel tot een beveiligde woning.


Toplock beschikt over een compleet assortiment aan hang- en sluitwerk. Wij verkopen cilindersloten, meerpuntsluitingen, kerntrekbeslag, deursloten en raam- en deurbeslag voor de juiste prijs-kwaliteitsverhouding en met de beste service.

XTR branded content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.