Advertentie
De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.

Veilig tanden bleken: mogelijk of onmogelijk?

Steeds meer Nederlanders zijn op zoek naar manieren om zelf hun tanden te bleken. Doordat mondverzorging de laatste jaren significant verbeterd, wordt er meer aandacht besteed aan schoonheidsidealen. Hoewel tanden van nature niet 100% ‘spierwit’ zijn, wordt er toch veel waarde gehecht aan een stralende witte glimlach. Echter is tanden bleken bij een tandarts relatief duur en bij een salon soms twijfelachtig. Thuis tanden bleken biedt hierdoor uitkomst.

Meer dan 15.000 zoekresultaten per maand. Dat is het resultaat van de toenemende vraag naar het bleken van tanden. Steeds meer consumenten gaan op zoek naar allerlei manieren om zelf hun tanden te bleken. Een stralend wit gebit wordt als mooi gezien. Witte tanden zorgen voor zelfverzekerdheid. Door social media is de vraag de afgelopen jaren alsmaar gestegen. Social media en influencers beïnvloeden het schoonheidsideaal en spelen een belangrijke rol in het (aankoop)beslissingsproces van de consument, zo blijkt. Echter is het bleken van tanden al eeuwenoud. Al in het oude Rome werden er verschillende manieren bedacht voor een stralend wit gebit.

Een schoonheidsideaal hoeft niet alleen een beweegreden te zijn voor het bleken van de tanden. Naarmate je ouder wordt kunnen er verkleuringen ontstaan. Ook de verandering in het tandbeen, tandbeschadiging, medicatie en/of het consumeren van producten waar kleurstoffen in zitten, kunnen bijdragen aan een verkleuring van de tanden. Als de verkleuring op het oppervlakte van de tanden zit, is thuisbleken een betaalbare en veilige optie. Bij een verkleuring van binnenuit moet het bleken van de tanden worden gedaan door een tandarts. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat thuis bleken op korte termijn een van de effectiefste manieren is. Dit komt door het gebruik van een bitje en de relatief eenvoudige en betaalbare manier van onderhoud.

Veilig thuis tanden bleken
Tegenwoordig is het mogelijk om bij verschillende specialisten je tanden te laten bleken. Echter is dit relatief duur, zonder de zekerheid op een stralend gebit. Hierdoor kiest men steeds vaker voor het zelf bleken van de tanden. Als het aankomt op het zelf bleken van tanden is kwaliteit een vereiste. Bij Tanden bleken thuis is het mogelijk om op een veilige, gemakkelijke en voordelige manier tanden te bleken, zonder dat het de tanden en/of het tandvlees aantast. Alle producten zijn uitgebreid getest en voorzien van een certificering en voldoen aan de strenge richtlijnen van de Europese wetgeving.

De meest verkochte tandenbleekset bestaat uit een variant zonder waterstofperoxide. De juiste dosering waterstofperoxide is belangrijk, aangezien een hoge dosering schadelijk kan zijn voor je mond en tanden. Dit wordt bevestigd, aangezien uit onderzoek is gebleken dat een toename aan waterstofperoxide kan zorgen voor schade aan de mond en tanden. Hierdoor is het uiterst belangrijk om een tandenbleekset bij een erkend bedrijf te kopen.


Tandenbleken-Thuis.nl is dé nummer 1 op het gebied van gemakkelijk en voordelig tanden bleken. Al onze producten zijn getest en gecertificeerd en veilig bevonden volgens de EU-wetgeving.

XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.