Branded Content
Branded Content XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.

Wolk zorgt voor een zachte landing

Naarmate de jaren verstrijken, neemt de angst om te vallen toe, waardoor senioren minder vrij durven te bewegen.

De cijfers liegen er niet om: in Nederland vinden jaarlijks meer dan 1 miljoen valincidenten met 65-plussers plaats en breken 16.000 ouderen hun heup. De angst om te vallen is groot: 54 procent van de ouderen die zelfstandig woont is hier bang voor en 38 procent van deze groep vermijdt daarom dagelijkse activiteiten. Valangst heeft dus direct impact op de kwaliteit van leven en bovendien: wie bang is om te vallen, valt ook sneller. Dus wat nu? Stil blijven zitten? Dat is niet nodig, want er is een oplossing: de heupairbag, oftewel Wolk.

Wolk met vertrouwen

Wolk is een soort airbag die je onder je kleren draagt en dus niet zichtbaar is voor de buitenwereld. In de airbag zitten drie bewegingssensoren die een valbeweging herkennen en de airbag met lucht vullen voordat de heup de grond raakt. In tegenstelling tot de airbag in de auto wordt Wolk geen grote ballon maar een plat kussentje. Mocht de drager onverhoopt vallen, dan zorgt de airbag voor een zachte landing en helpt zo om een heupbreuk te voorkomen. Waar traditionele heupbescherming de impact met zo’n 5 tot 30 procent reduceert, ligt dat bij Wolk op 93 tot 98 procent. Bovendien kan de airbag via een app aan een contactpersoon gekoppeld worden: deze persoon krijgt een seintje wanneer de airbag in werking treedt.
Voor veel senioren – maar ook voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatietraject zitten of om andere redenen problemen hebben met hun evenwicht – is Wolk een uitkomst. De extra bescherming geeft mensen precies dat zelfvertrouwen waardoor ze mobieler blijven en hun eigen leven kunnen leiden.

Actie: 10 procent korting

Lezers van NRC krijgen 10 procent korting op een Wolk. Ga naar de webshop van Wolk en voer tijdens het aankoopproces de code ‘NRCkorting’ in. De actie is geldig tot en met 22 juni 2019. wolkairbag.com