Branded Content
Branded Content XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.

Online naar de psycholoog

Zit u niet lekker in uw vel? Blijf er niet mee rondlopen en ga ermee aan de slag. Met online therapie van DiSofa bijvoorbeeld.

Depressieve klachten, een trauma, verslaving. Helaas kan iedereen ermee te maken krijgen. Sterker nog: meer dan 40 procent van de Nederlandse bevolking komt tijdens zijn leven in aanraking met de geestelijke gezondheidszorg. U bent dus zeker niet de enige als u somberheid, onzekerheid of angst ervaart. Hoewel het verstandig is om klachten bespreekbaar te maken, is de drempel vaak hoog om naar een psycholoog te stappen: geen tijd, te ver weg of stel dat je een bekende tegenkomt? Bij DiSofa pakken ze het anders aan. Zij bieden online behandelingen voor psychische klachten. Dus geen wachttijden, geen reistijd en een afspraak wanneer het u uitkomt, zelfs ’s avonds of in het weekend. Het is e-health op een persoonlijke en toegankelijke manier, zodat u grip op uw eigen gezondheid houdt. En daar staat ONVZ volledig achter.

Zo werkt het

Bij DiSofa werken alleen gz-psychologen, dus alle behandelaars zijn wettelijk geregistreerd. Persoonlijk contact staat voorop, maar de gesprekken verlopen via beeldbellen, een soort beveiligde Skype-verbinding. Hoewel dit misschien afstandelijk lijkt, worden de gesprekken juist als heel prettig ervaren: vanuit uw eigen vertrouwde omgeving – waar ook ter wereld – gaat u in gesprek over lastige onderwerpen. Wie zich aanmeldt, krijgt via een persoonlijke inlogcode toegang tot alle hulpmiddelen en kan 24/7 inloggen, om bijvoorbeeld een afspraak in te plannen. Bovendien werkt DiSofa met één vaste behandelaar per cliënt: uw psycholoog is het enige aanspreekpunt voor al uw vragen. Wie een eerste stap wil zetten om psychische klachten aan te pakken, kan vrijblijvend kennismaken.

Vraag het ONVZ

Online basis-GGZ‑behandelingen worden via de basisverzekering van ONVZ vergoed. De medewerkers van ons Service Center kunnen er alles over vertellen via 030 639 62 22. Kijk voor meer informatie over de behandelingen op disofa.nl.