Branded Content
Branded Content XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.

Heeft kippensoep geneeskracht?

Het is weer volop snotterseizoen. En dan duikt geregeld de oude volkswijsheid op dat een kopje kippensoep wonderen doet. U knapt ervan op! Geneest er zelfs van! Klopt dat?

Een warm kopje bouillon is een oppepper, en als daar dan ook nog kip in zit, licht verteerbaar vlees, krijgt u wat eiwitten binnen. Dat is altijd goed voor een verzwakt lichaam. Maar genezend? Nee, zegt het Voedingscentrum. Daar is geen wetenschappelijk bewijs voor. En als je nou gember en chilipeper in de soep doet? Die hebben beide toch een ontstekingsremmende werking? Ook dat is volgens het Voedingscentrum niet aangetoond.
Enfin, dat neemt niet weg dat een beetje extra scherpte lekker kan zijn voor de verstopte neus en zere keel. Even een doorgesneden rode chilipeper en een stuk verse gember laten meetrekken. Voor het opdrinken een kneepje citroensap erin. Vitamine C, ook altijd goed! En verder gewoon uitzieken.
Door Marianne Meijerink, illustratie Katja Zandkuijl