Branded Content
Branded Content XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.

Gezond eten, lekker leven

FoodFirst Network komt met een nieuw initiatief om gezond koken dichterbij te brengen: de FoodFirst Cookery School.

Volgens het Voedingscentrum wil zeker de helft van de Nederlanders beter leren koken. Niet verwonderlijk, want door alle kant-en-klaarmaaltijden en de vele pakjes en zakjes is onze kennis over koken inmiddels aardig verdampt. En dat is geen goede zaak volgens FoodFirst Network. Hun boodschap? Gezond koken is helemaal niet moeilijk en juist leuk en lekker.
Om mensen dit te laten ervaren, is de FoodFirst Cookery School geopend op zes verschillende locaties in Nederland. De school verzorgt workshops die zijn ingericht per thema: zoals diabetes, afvallen, gezond koken, single cooking, kids cooking en healthy living voor bedrijven. Iedereen is welkom.

Samen inspiratie opdoen

Natuurlijk zijn de kooklessen bij FoodFirst Network hartstikke leuk en gezellig, maar ze komen wel met een boodschap. Iemand met diabetes type 2 moet gaan nadenken over zijn voedingspatroon. Dan is het fijn om samen met andere mensen – lotgenoten – geïnspireerd te raken. Niet alleen door een kundige chef die bijvoorbeeld de principes van koolhydraatarm uitlegt, maar ook door bij elkaar in de pannen te kijken. Op die manier heeft elke workshop zijn eigen verdieping.
Een ander leuk voorbeeld is kids cooking, waar kinderen samen met een ouder een gezonde maaltijd maken. Want jong geleerd is oud gedaan, toch?

Daarom ONVZ & FoodFirst Network

FoodFirst Network werkt samen met ONVZ. Logisch. Beide willen mensen inspireren gezondere keuzes te maken. Dat begint bij goede voeding, maar gaat natuurlijk verder: denk aan beweging, goed slapen en ontspanning.
Meer weten? Kijk op foodfirstcookeryschool.nl.