Branded Content
Branded Content XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.

Diabetes type 2? Platform Floor helpt!

E-health heeft de toekomst. Neem online platform Floor: het biedt mensen met diabetes type 2 een opstap naar een gezondere leefstijl.

Meer bewegen, gezonder eten. Goede gewoontes kunnen helpen om diabetes type 2 onder controle te krijgen. Toch is een eerste stap zetten vaak een enorme uitdaging. Gelukkig bieden e-healthprogramma’s tegenwoordig een uitkomst, zoals Floor. Dit online platform ondersteunt mensen die hun leefstijl willen veranderen. Bijvoorbeeld om gewicht te verliezen of een goede bloedsuikerwaarde op te bouwen. In een aantal maanden willen
deelnemers – samen met een mentor en eventueel een buddy en de huisarts – oude gewoontes vervangen door gezonde alternatieven. Stapje voor stapje.

Van oud naar nieuw

De mensen achter Floor zijn mensen uit het vak, zoals diëtisten en leefstijlcoaches. Zij hebben veel praktijkervaring en kennis, en helpen deelnemers om hun doelen concreet te maken. Ook stimuleren ze deelnemers om vastgeroeste gewoonten te ontdekken en nieuwe gewoonten op te bouwen. Hoe lees je bijvoorbeeld een etiket in de supermarkt, hoe ga je meer bewegen, hoe kies je verantwoorde tussendoortjes? Deelnemers houden via de chat of door videobellen contact met hun mentor. Door dagelijks een tevredenheidscheck in te vullen en dankzij wekelijkse overzichten heeft de deelnemer goed inzicht in de vorderingen. En gaat het even wat minder? Dan kan een buddy – een partner of goede vriend bijvoorbeeld – wellicht hulp bieden. Het mooiste is natuurlijk wanneer iemand z’n doelen behaald heeft en daarna zelf aan de slag kan.

Start de verandering

ONVZ wil mensen handvatten aanreiken die helpen om gezonder te gaan leven. Wij geloven in zorg naar verzekerden toe brengen op het moment dat het hen uitkomt. En dat is precies wat Floor biedt. Floor wordt vergoed vanuit de basisverzekering (houd wel rekening met een eventueel eigen risico).
Kijk voor meer informatie op floorhelpt.nl.