Branded Content
Branded Content XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.

Denk mee over Het Beste Zorgidee

Nederland wordt voor de tiende keer uitgedaagd om mee te denken hoe de zorg beter kan. Vorig jaar werd de YoHo-app uitgeroepen tot Het Beste Zorgidee. Welk idee heb jij?

Door Eline Broekhuizen

Juist consumenten, patiënten en zorgverleners hebben vaak hele slimme ideeën om de zorg beter, efficiënter en vooral patiëntvriendelijker te maken. Het Beste Zorgidee biedt hiervoor een podium. Iedereen mag ideeën insturen. Een jury selecteert vervolgens de drie meest innovatieve ideeën, waarna het Nederlandse publiek mag stemmen: wat is het allerbeste zorgidee? De winnaar krijgt een startkapitaal van 10.000 euro om het idee te realiseren.

Juist consumenten, patiënten en zorgverleners hebben vaak hele slimme ideeën om de zorg te verbeteren

YoHo-app:winnaar van 2016

In 2016 was huisarts Karin Groeneveld uit Lemmer de winnaar. Met de YoHo-app koppelt zij jongeren die iets willen bijverdienen aan ouderen die op zoek zijn naar betaalbare hulp. Voor de volledigheid, YoHo staat voor: Young Helps Old. Geïnspireerd door haar drie tienerdochters en de ervaringen uit haar huisartsenpraktijk, werd het idee voor de app aan de keukentafel geboren. Karin: “In mijn praktijk zie ik een steeds groter wordende groep ouderen die eenzaam is en meer behoefte heeft aan hulp. Tegelijkertijd zoeken veel tieners een bijbaan en tegen betaling van het minimumloon willen ze met alle plezier ouderen helpen. Jongeren kunnen boodschappen doen of grasmaaien, maar ook een wandeling maken en uitleggen hoe een iPhone werkt.” Inderdaad, het heitje voor een karweitje 2.0. Sinds juli 2017 is de app te vinden in de App Store en Google Play.

Stuur jouw idee in

Zo simpel kan een idee bedenken dus zijn. Gewoon aan de keukentafel. Heb jij ook een idee? Stuur het in! Om kans te maken, moet het idee een wezenlijke bijdrage leveren aan de zorg. Dit kan te maken hebben met bewegen, eten, ontspannen, werken en zorgen. Vooral technologische ontwikkelingen, zoals apps, hebben oneindig veel mogelijkheden. Meedoen? Meld je aan via bestezorgidee.nl/inzenden. Vertel wat het idee inhoudt, voor wie het bedoeld is en wat het positieve effect kan zijn. Beschrijf ook hoe je jouw idee denkt te realiseren: wie en wat is daarvoor nodig? Inschrijven kan tot woensdag 11 oktober 2017.
Het Beste Zorgidee is een initiatief van ONVZ.