Branded Content
Branded Content XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.

85 jaar uw gids in gezondheid

Voor ONVZ begon het allemaal in 1933. Sindsdien zijn sommige zaken veranderd, andere juist niet. Het doel is al die jaren echter hetzelfde gebleven: mensen zo goed mogelijk begeleiden naar de juiste zorg. Jan van Heijningen (1950) is al zijn hele leven verzekerd bij ONVZ en is lid van de ledenraad. Hij vertelt over toen en nu.

“Als zorgverzekeraar is ONVZ al 85 jaar een vertrouwde partij. De basis die in 1933 gelegd is, staat nog steeds overeind. Zo is ONVZ nog altijd een organisatie zonder winstoogmerk. Ook de gele kleur is gebleven.
Uiteraard blijft niet alles bij het oude. In 1950 was er bijvoorbeeld een naamswijziging – gelukkig maar. Het wel erg lange ‘Onderlinge Nationale R.K. Verzekering tegen de kosten van Ziekenhuisverpleging en Operatie’ wijzigde toen in het kortere ‘Onderlinge Nationale Verzekering tegen Ziekenhuiskosten’. Oftewel ONVZ.”

Keuzevrijheid

“Ook de manier van verzekeren is er in de loop van de jaren op vooruitgegaan. In de begintijd werden alleen de kosten van verpleging, operaties en ziekenvervoer verzekerd. Tegenwoordig kiezen verzekerden zelf welke zorg ze belangrijk vinden. Keuzevrijheid, aandacht en persoonlijk advies typeren daarbij ONVZ. Die zitten als het ware in ons DNA verweven.
ONVZ heeft het altijd belangrijk gevonden dat mensen zelf de regie houden. Zo kon je in de jaren zestig al bellen wanneer je twijfelde over een behandeling. En nog steeds staan de ZorgConsulenten elke dag klaar om verzekerden te helpen bij het maken van bewuste keuzes tijdens het zorgtraject.”

Fit en vitaal

“Bovendien heeft ONVZ zich ontwikkeld tot een verzekeraar die meer doet dan alleen declaraties vergoeden: ONVZ helpt en inspireert verzekerden bij een goed en gezond leven, zodat mensen zich fit en vitaal blijven voelen. Daarom zijn we bijvoorbeeld partner van de Koninklijke Nederlandse Hockeybond, organiseren we elk jaar Het Vitaalste Bedrijf van Nederland en ondersteunen we initiatieven als FoodFirst Network.
Als we terugkijken op 85 jaar verzekeren, dan zijn we niet alleen een zorgverzekeraar die steunt op een solide basis, maar vooral een organisatie die zichzelf blijft ontwikkelen. Bij ONVZ staat niemand er alleen voor.”
Door Eline Broekhuizen