Branded Content
Branded Content XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.
Ontspannen reizen

Met de trein kom je uitgerust aan

Voor zijn werk reist hij door heel Europa. Soms met het vliegtuig, vaak met de auto maar als het even kan, reist Lambert van Ouwerkerk graag met de trein.Sales Manager Van Ouwerkerk ‘verkoopt’ mobiliteit. Strukton Rolling Stock ontwikkelt en levert namelijk vermogenselektronica voor railvoertuigen. Dit zijn de systemen die ervoor zorgen dat treinen (of trams, metro’s en zelfs monorails) voorzien worden van de stroom die zij nodig hebben om te kunnen rijden (aandrijfelektra) en voor alle andere elektrische voorzieningen, zoals airco, remsystemen en omroepinstallaties (boordnet).
Van Ouwerkerk: “Ik werk nu zo’n veertien jaar in deze sector, waarvan vijf bij Strukton. Mijn roots liggen in de vliegtuigbranche, ik ben ooit begonnen bij vliegtuigbouwer Fokker. De overstap was veel logischer dan sommigen denken. Het zijn allebei branches waarin veiligheid en betrouwbaarheid heel belangrijk zijn. En in beide heb je te maken met een complexe keten van geïntegreerde systemen in een dertig jaar bewegend eindproduct. Strukton Rolling Stock levert een van de onderdelen in die keten.”

Maatwerk

De producten van Strukton Rolling Stock vinden hun weg naar nieuwgebouwde railvoertuigen en vervangen ook bestaande systemen, bij een grotere modernisering (meestal halverwege de levensduur). Van Ouwerkerk richt zich dan ook op zowel fabrikanten als vervoerders, bijvoorbeeld in de metromarkt. “We leveren geen standaardproducten – alles wat we doen, wordt op maat gemaakt voor de klant. Ik moet voor mijn werk daarom in contact blijven met klanten over de juiste oplossing.” Daarnaast moet hij uiteraard veel intern met collega’s overleggen. “Juist omdat het een maatproduct betreft, is veel overleg nodig over details en opties. Het gaat vaak om grote bedragen en publieke aanbestedingen, dus is het ook belangrijk om de klant goed te leren kennen en samen naar het beste resultaat toe te werken”, licht Van Ouwerkerk toe.

Files leveren het meeste oponthoud op, terwijl over treinvertragingen juist het meeste wordt geklaagd

Ontspannen reizen

Live contact met de klant is daarbij onontbeerlijk, daarom reist Van Ouwerkerk veel. Zijn keuze voor vervoer hangt af van de eindbestemming en de reisafstand, maar ook of hij meerdere klanten moet bezoeken. “Als ik een aantal locaties aaneenvolgend moet bezoeken, is de auto de meest flexibele oplossing. Als ik een of twee bestemmingen heb, die goed bereikbaar zijn per trein, laat ik me liever rijden. Dat is veel ontspannener – je komt meer uitgerust aan dan met de auto. Zeker als het een filegevoelig traject is of de weersomstandigheden slecht zijn.” Files leveren het meeste oponthoud op, meent Van Ouwerkerk, terwijl over treinvertragingen juist het meeste wordt geklaagd. Ten onrechte, vindt hij: “Maar weinig mensen beseffen dat Nederland een van de drukst bereden spoorwegnetten ter wereld heeft. Een klant van Deutsche Bahn vertelde dat hij graag met de Nederlandse treinen reist; ze zijn zo betrouwbaar.”

Ook werkgever Strukton ziet hem graag met de trein reizen. Van Ouwerkerk: “Het gebruik van openbaar vervoer wordt binnen Strukton sterk gestimuleerd. Zo hebben alle leaserijders óók een NS-Business Card. Met resultaat – begin dit jaar hebben we als bedrijf het Low Car Diet gewonnen, waaraan we al jarenlang meedoen!”

Inspiratie voor het nieuwe huis

Tijdens een treinreis werkt Van Ouwerkerk meestal. Hij neemt dan stukken door of bereidt e-mails voor. Maar soms zit hij ook gewoon even lekker met de ogen dicht of denkt hij na over de inrichting van zijn nieuwe woning, die momenteel gebouwd wordt. “Je vindt zoveel inspiratie, op websites en social media zoals Pinterest. Het is prettig om in alle rust alle verzamelde ideeën te kijken. Daarmee kun je gemakkelijk heel wat treinreizen vullen!”

Wie: Lambert van Ouwerkerk, Sales Manager Strukton Rolling Stock
Waarheen: Kassel, Kiel, Berlijn, Zurich
Met: ICE International, City Night Line

De files voorbij

Met de trein reis je ontspannen naar je zakelijke bestemming, waar ook binnen Europa. Onderweg hoef je je aandacht niet bij het verkeer te houden en heb je geen last van files. Dat geeft tijd en ruimte om te werken of juist even rustig bij te tanken voor je volgende afspraak.
Kijk op www.nsinternational.nl/zakelijk voor alle bestemmingen, en alle andere voordelen van zakelijk reizen met de trein.