Branded Content
Branded Content XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.
Verbonden blijven

Je werkdag gaat verder in de trein

Van zijn kantoor in Hoofddorp zit hij zo op Schiphol om vervolgens van daar verder te reizen. Maar geen douane en wachtrijen voor Bas Leutscher: het is instappen en verder werken in de trein.

Voor zijn werk bij L’Oréal Nederland stapt Bas Leutscher gemiddeld een keer per maand in Thalys. “Ik ben binnen de Nederlandse vestiging verantwoordelijk voor de sales van onze luxemerken aan de professionele markt en stuur daartoe een team van account managers aan. Het hoofdkantoor van L’Oréal ligt aan de prachtige Rue Royale, middenin Parijs. Daar vinden internationale salesvergaderingen en andere meetings plaats. Vandaar dat ik geregeld met Thalys reis.”

WiFi en een stopcontact

Zijn keuze voor de trein is een keuze voor comfort. “Ik heb een hekel aan wachten dus vind ik het een groot voordeel dat je gewoon instapt en reist, zonder allerlei incheckprocedures en lange wachtrijen. Ook heb je aan boord handige faciliteiten die je in het vliegtuig niet hebt. WiFi, bijvoorbeeld, en een stopcontact voor je laptop. En als ik op Gare du Nord aankom, stap ik in een taxi en sta ik een kwartiertje later voor de deur van het hoofdkantoor. Ideaal!”

Je hebt meer besef van tijd dan in het vliegtuig

Verbonden blijven

Leutscher gebruikt zijn tijd in de trein om door te werken. “Als ik samen met collega’s reis, nemen we de agenda’s voor de komende weken door. Dat scheelt weer tijd op een ander tijdstip. Het is ook een handig moment om vergaderingen voor te bereiden en ideeën uit te wisselen. Als ik alleen reis, gebruik ik de reistijd vaak om in alle rust te bellen. Dat is trouwens nog een voordeel: je blijft gewoon verbonden met de rest van de wereld.”
De treinreis ervaart hij daardoor niet als een onderbreking van zijn werkdag. “Er gaan geregeld treinen naar Parijs, dus is er altijd een die goed op mijn schema aansluit. En zodra ik in Thalys zit, kan ik verder gaan waar ik gebleven was.”

Fit

Hoewel hij werkt tijdens de reis, ervaart Leutscher de tijd als ontspannen. “Je hebt meer contact met andere reizigers, waardoor de sfeer gemoedelijk is. Als je uit het raam kijkt, zie je waar je bent waardoor je meer besef van tijd hebt dan in het vliegtuig. Ik voel me ook altijd fit als ik aankom in Parijs. Ik kan meteen door en dat is een groot voordeel met mijn agenda.”

Wie: Bas Leutscher, Sales Manager Kérastase & Shu Uemura, Nederland (www.loreal-paris.nl)
Waarheen: Parijs
Met: Thalys

Ongestoord doorwerken

Stap je in de trein, dan gaat je werkdag gewoon verder. Tijdens de reis naar bijvoorbeeld Parijs kun je in Thalys een aantal uren aaneengesloten doorwerken, met WiFi en stroomvoorziening bij de hand. Het is net alsof je kantoor met je meereist. Meer weten over zakelijk reizen naar Parijs en andere internationale bestemmingen? Kijk op NSInternational.nl/zakelijk