Advertentie
De inhoud van deze advertentie valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.

Verzekeren: wat kost dat, zo’n veilig gevoel?

Ons huis, onze inboedel, onze auto, onze gezondheid, ons leven, onze reizen, ons pensioen, onze uitvaart: wij Nederlanders zorgen er graag voor dat we het allemaal goed verzekerd hebben. En dat geeft ons een veilig en gerust gevoel, blijkt ook uit een recent onderzoek van Mastercard.

Een ondernemend volk zijn we. Bereisd ook. En we houden van mooie spullen. Bij dat alles willen we er wel voor zorgen dat de belangrijkste risico’s goed zijn afgedekt. ‘Verzekeren hoort er nu eenmaal bij’, was in het onderzoek van Mastercard een stelling waar 81,6 procent van de respondenten zich in kon vinden. De overgrote meerderheid (86,5 procent) gaf bovendien aan goed of zeer goed verzekerd te zijn. Dat geeft wel aan dat verzekeren echt in het Nederlandse DNA zit.

Individuele aangelegenheid

Om een veilig, gerust gevoel te krijgen, is het zaak om de risico’s zoveel mogelijk te beperken. En daar lijkt geen standaard formule voor te bestaan. Bij het kiezen van de juiste verzekeringen speelt de waarde van het verzekerde uiteraard een rol, maar ook de prijs van de verzekering en het risico dat er iets mis kan gaan. Het afsluiten van verzekeringen is daardoor vaak een individuele aangelegenheid. Dat blijkt ook wel uit het feit dat 62,6 procent van de respondenten aangaf dat advies van vrienden en familie een kleine of helemaal geen rol speelt bij verzekeringskeuzes.

Nederland, verzekerland

Het is wel duidelijk dat wij Nederlanders mogelijke risico’s toch wel heel graag afdekken. Maar wereldkampioen verzekeren? Nee, dat zijn we niet. Op dat vlak is Zwitserland de onbetwiste nummer één. Al blijft de term ‘Nederland, verzekerland’ zeker van toepasing.

Driedubbel verzekerd

Er zijn weinig mensen die voor hun lol een weekend opofferen om de polisvoorwaarden van al hun verzekeringen eens goed onder de loep te nemen. Gevolg: voor sommige risico’s zijn Nederlanders dubbel of zelfs driedubbel verzekerd. Dat blijft een hardnekkig probleem. We hebben blijkbaar liever te veel verzekeringen dan dat we onderverzekerd zijn.

Automatische aankoopverzekering

Al je aankopen eenvoudig en kosteloos verzekeren: dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn. Maar het kan, als je Mastercard gebruikt. Wie met Mastercard betaalt, activeert op dat moment al een aankoopverzekering. Automatisch. De aankoop is dan 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging. Kosteloos, zonder dat je daar verder nog iets voor hoeft te doen. Maar nog niet iedereen weet dat. Zonde!

Welke verzekeringen heb ik precies en welke risico’s zijn er gedekt? Dat is een vraag die Nederlanders zich weleens vaker kunnen stellen. De eigen bank of kaartuitgevende instantie weet daar alles over. Kijk ook eens op Mastercard.nl voor alle voordelen van Mastercard. Besparing verzekerd!