Branded Content
Branded Content XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.

Pinsight biedt ‘proefrit’ als leidinggevende

[advertorial]

Een functie op maat
Haal jij alles uit jouw baan en haalt jouw baan alles uit jou? Pinsight biedt werknemers en werkgevers inzicht in de mate waarin individuele talenten benut worden in leidinggevende functies. Tijdens een simulatiesessie kun je daadwerkelijk een ‘proefrit’ maken in een baan en ervaren hoe je dan presteert.

Met Pinsight worden deelnemers namelijk ondergedompeld in een leidinggevende functie. Tijdens een drie uur durende simulatiesessie zitten zij letterlijk en figuurlijk aan de knoppen: vanachter de computer moeten zij reageren op mails, berichten, taken, simulaties via een videoverbinding en telefoontjes. Een uitdagende omgeving waarin ze telkens opnieuw keuzes moeten maken en prioriteiten moeten stellen, net als in de echte functie.

De slimme simulatie-tool is in de Verenigde Staten ontwikkeld en was tot voorkort nog niet in Nederland beschikbaar. HR-adviesbureau CPM-Nederland verwierf onlangs samen met zusteronderneming CPM-België een licentie voor de Benelux en werkt sinds september met deze nieuwe tool. Pinsight is buitengewoon nuttig in het vakgebied van CPM- Nederland, dat advies en ondersteuning biedt bij verandering en ontwikkeling en zich daarbij richt op zowel individuen als teams.

Breed toepasbaar
“Pinsight geeft opdrachtgevers concrete handvatten om met talent management aan de slag te gaan. Daarbij wordt direct een koppeling gemaakt met de strategische doelstellingen van de organisatie”, vertelt Marjan Hofmijster, Senior Consultant bij CPM- Nederland. Dat resulteert in een win-win situatie: de talenten van medewerkers worden erkend en ondersteund, en de organisatie kan de mensen met de juiste skills laten doorstromen naar (zwaardere) leidinggevende functies. Leiderschap kan gesimuleerd worden op alle niveaus, van operationeel leidinggevende tot CEO.

Pinsight is daarnaast een waardevolle tool om (management) teams te ondersteunen bij veranderingstrajecten. Daarbij worden managers individueel getest maar kunnen de resultaten ook onderling vergeleken worden. Aan de hand van simpel oproepbare rapportagevormen kan de organisatie snel zien of een team en de individuele leden klaar zijn voor nieuwe strategische uitdagingen. Vervolgens kan zonodig een maatwerktraject van trainingen en andere ondersteuning worden samengesteld.

Tot slot wordt Pinsight ook geregeld ingezet tijdens selectieprocedures, met name voor internationale functies. Deelnemers kunnen namelijk op afstand en in verschillende talen meedoen aan de simulatiesessie. Het enige wat zij nodig hebben, is toegang tot een computer.

Waardevolle inzichten
“Het unieke van Pinsight is dat het een real life ervaring biedt”, aldus Marion Neefe, algemeen directeur van CPM-Nederland. “Deelnemers hebben real-time interactie met assessoren en alle handelingen worden vakkundig geobserveerd en geanalyseerd. Zo krijg je een compleet beeld van iemands talenten en hoe hij ze inzet.”

Op dit moment is Pinsight geënt op leidinggevende functies. Binnenkort wordt ook een op Sales gerichte variant gelanceerd.

Meer informatie
Meer weten over de vele mogelijkheden van Pinsight? Neem dan contact op met CPM- Nederland, via (0183) 766 010 en vraag naar Marion Neefe of Marjan Hofmijster. Of ga naar: www.cpm-hrm.nl

Onderscheiding
Pinsight ontving in 2015 een Gold Learning in Practice Award van de prestigieuze Chief Learning Officer organisatie in de Verenigde Staten. De prijzen worden jaarlijks toegekend. Pinsight kreeg de prijs voor dit unieke ontwikkelgerichte tool in de categorie ‘gaming en simulations’.