Branded Content
Branded Content XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.

IT event - terugblik

IT event – Terugblik De afgelopen maanden is NRC Carrière druk bezig geweest met het organiseren van het NRC Carrière Café, de IT editie. Op 16 september was het dan zo ver! In De Nieuwe Liefde aan de Da Costakade in Amsterdam konden IT’ers zich verdiepen in verschillende disciplines binnen het thema: ‘De toekomst van

IT event - Terugblik

De afgelopen maanden is NRC Carrière druk bezig geweest met het organiseren van het NRC Carrière Café, de IT editie. Op 16 september was het dan zo ver! In De Nieuwe Liefde aan de Da Costakade in Amsterdam konden IT’ers zich verdiepen in verschillende disciplines binnen het thema: De toekomst van IT, wat betekent het voor jouw carrière’. NRC Carrière organiseerde dit evenement in samenwerking met De Rijksoverheid, ING, Achmea, Calco, Capgemini en NGI-NGN.

Het programma begon met een plenaire sessie waarin Jesse van Dijk vertelde over zijn carrière, de keuzes die hij heeft gemaakt gedurende zijn loopbaan en de nieuwe game (Destiny-uitbreiding ‘The Take King’), waarvan de lancering een dag vóór het IT evenement plaatsvond. Jesse van Dijk is lead concept artist bij Bungie in Amerika, en kwam speciaal voor ons evenement naar Amsterdam.

Na een korte break vervolgde de dag met diverse workshops georganiseerd door de partners van NRC Carrière. Onderstaand een korte omschrijving van de workshops Datalake case study, Tegenstellingen in IT security en Developer van de toekomst. Ook is hier de link naar de desbetreffende presentaties te vinden.

  • Alles in de cloud? In de vorm van een paneldiscussie konden deelnemers meningen uitwisselen over hoe belangrijk ‘de cloud’ is voor IT bedrijven.
  • Zelf aan de slag met scrum Tijdens deze workshop werd de scrummethode getoetst bij de deelnemers. Deze methode is bedoeld voor IT’ers die zich bezighouden met het ontwikkelen van nieuwe software, waarbij teamwork centraal staat.
  • Datalake case study Aan de hand van een case study werden IT’ers uitgedaagd een nieuw systeem, een zogenaamd Data lake, te ontwerpen dat past bij de doelstellingen van het bedrijf. Bekijk hier de presentatie.
  • Tegenstellingen in IT security Deze workshop zette deelnemers aan tot nadenken over hoe in het vakgebied van IT security omgegaan moet worden met privacy. Bekijk hier de presentatie.
  • Developer van de toekomst Met de zogenaamde ‘marshmellowchallenge’ werd geïllustreerd hoe belangrijk teamwork is bij het ontwikkelen van nieuwe concepten en werd stilgestaan bij die zaken waarin een toekomstige developer zich zou moeten ontwikkelen. Bekijk hier de presentatie.

In de verschillende workshops werden deelnemers uitgedaagd op intellectueel niveau, maar tegelijkertijd werden zij geïnspireerd om creatief na te denken over hun werkveld.

Aan het einde van de dag vond een wrap-up plaats waarin het evenement nog eens werd samengevat. Bekijk hier de presentatie.

De dag werd afgesloten met een netwerkborrel.

Onze dank gaat uit naar Jesse van Dijk, onze partners en natuurlijk de deelnemers die allemaal hebben bijgedragen aan deze interessante dag. Foto’s en video’s zijn te vinden op ons Facebookaccount.

Het geslaagde IT evenement van woensdag 16 september werd ook in de krant niet buiten beschouwing gelaten. Het gehele Carrière-katern in de nrc.next van woensdag 16 september stond in het teken van IT. In het Economie-katern in het NRC Handelsblad van zaterdag 19 september stond een advertorial van het IT event.

Interesse in werken in de IT? Bekijk hier relevante vacatures.

Hieronder kun je een sfeerimpressie bekijken van het IT evenement.