Branded Content
Branded Content XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.

Vier seizoenen genieten aan zee

Ieder seizoen kent zijn charme, ook aan de kust. Vier bestemmingen aan zee uitgelicht, van Vlissingen tot Ibiza, om het hele jaar van te genieten.

Een Haagse lente

Het tikje voorname dat de hofstad van onze hoofdstad onderscheidt, maakt van Den Haag de favoriete stad van menig Nederlander. In het voorjaar is de stad misschien wel op zijn best. Terrassen verschijnen, de ‘Seringenberg’ op landgoed De Horsten kleurt langzaam lila en het pootjebaden aan het Zuiderstrand kan beginnen. Ook op het gebied van kunst en cultuur klinkt er in de lente een nieuw geluid, met nieuwe choreografieën van het Nederlands Danstheater en veelbelovende tentoonstellingen in het Gemeentemuseum en Museum Voorlinden in het nabijgelegen Wassenaar. Daarnaast is Den Haag ook winkelen in Denneweg en Prinsestraat; fietsen langs paleizen, kastelen en landgoederen; vis eten bij Simonis aan de haven of Indonesisch bij Soeboer of The Raffles. En na het eten kun je letterlijk of figuurlijk pierewaaien op de Scheveningse pier. Den Haag is een mooie stad, voor én achter de duinen.

Slapen aan zee
Het strand van Den Haag strekt zich uit van Scheveningen tot Kijkduin. Bij natuurreservaat De Zandmotor, overnacht je via Largo in je eigen vrijstaande huis op het strand. Kijk voor meer informatie op largo.nl

Volop zomer in Vlissingen

Ook al wordt de zomer aan de Zeeuwse kust in de woorden van Bløf ‘met een rotgang genoten’, langzaam genieten kan natuurlijk ook. In Vlissingen bijvoorbeeld. Slenter over de boulevard, drink een Zeeuws biertje of eet mosselen bij een van de strandpaviljoens. Strek je uit op het brede zandstrand en kijk naar de grote schepen die voorbij varen. Ook de omgeving van Vlissingen biedt veel mogelijkheden tot gemoedelijk flaneren, in de plaatsen Veere, Domburg en Middelburg. Voor fietsers is er een dagtocht langs de vuurtoren van Breskens, Cadzand-Bad en de Belgische kust naar de mondaine badplaats Knokke. En qua cultuur heeft Zeeland ook veel te bieden. Eind augustus tijdens het Zeeland Nazomerfestival genieten liefhebbers van theater en dans van bijzondere voorstellingen op unieke locaties, zoals de stadswallen van Veere of het windpark op Neeltje Jans. Wie van boeken en film houdt, sluit beslist de Zeeuwse zomer af met Film by the Sea, het jaarlijkse film- en literatuurfestival in september dat tien dagen duurt.

Rust of reuring?
Achter de boulevard van Vlissingen, vlakbij zee maar uit de drukte van alle strandgangers, geniet je op je eigen terras van de ondergaande zon. De Largo urban villa’s en duinlodges zijn fris, licht en van alle gemakken voorzien. Kijk voor meer informatie op largo.nl

Indian summer op Ibiza

Op ‘la isla blanca’ Ibiza loopt de zomer naad- en stormloos over in de herfst. Het licht wordt zachter; kleuren en geuren intenser; het eiland stiller. Waarom Ibiza ook wel het witte eiland wordt genoemd, is overigens niet helemaal duidelijk. Is het omdat de meeste huizen wit zijn geschilderd? Omdat het eiland er in de wintermist vanaf zee uitziet als een wolkenbank? Of is de bijnaam te danken aan de zoutvlakte in het zuiden van het eiland? Hoe het ook zij, dit ‘witte eiland’ bestaat uit rode aarde omringd door turquoise water. Een eiland met een unieke sfeer, om in alle vrijheid het echte leven te ontdekken. Een kunstenares die er twintig jaar woont, vat het mooi samen: “Wonen op een eiland omringd door de zee is een prettig gevoel. Problemen lijken ver weg en de natuurlijke elementen zijn duidelijk aanwezig en geven je het gevoel dat je volop leeft.”

Een goed bewaard geheim
Op een van de allermooiste en unieke locaties van Ibiza, Cala Vadella, geniet je in een luxe, eigentijdse Largo suite, slechts 75 meter van het strand verwijderd van spectaculaire zonsondergangen in de prachtige baai.’ Kijk voor meer informatie op largo.nl (Vanaf 2019 beschikbaar)

Winterse bezinning aan de Zeeuwse kust

De winter vraagt om een terugtrekkende beweging: bezinnen, schoon schip maken, overpeinzen, liefst starend naar een vuurtje of tijdens een wandeling waarbij de elementen worden getrotseerd. Oesterdam op het eiland Tholen ligt midden in nationaal park Oosterschelde en biedt rust, ruimte en wandelstrand in overvloed. Voor die winterse wandelingen zijn niet alleen de Zeeuwse kust, maar ook bijvoorbeeld de Wouwse Plantage en de Kalmthoutse Heide de aangewezen plek. Toe aan cultuur en vertier? Dan zijn Bergen op Zoom en Antwerpen niet ver weg. Bezoek bijvoorbeeld de stijlkamers van het Bergse museum Het Markiezenhof waar de geschiedenis van de heren en markiezen van Bergen op Zoom centraal staat. Of ga naar Antwerpen, voor een uitbreiding van de wintergarderobe, een bezoek aan Rubenshuis of MoMU modemuseum en een uitgebreid diner bij restaurant The Jane. En daarna snel weer terug naar Zeeland, waar de golven rollen en het vuur brandt.

Zet de tijd stil
Woest golvend of lieflijk, ruig of rustig – het water van de Oosterschelde biedt elke dag een ander schouwspel. Vanuit een warme en comfortabele Largo watervilla is het optimaal genieten van het steeds wisselende panorama. Kijk voor meer informatie op largo.nl