Branded Content
Branded Content XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.

Doen én verdienen wat je wilt in zo min mogelijk tijd

Businesscoach Laura Babeliowsky ontdekte dat geld essentieel is in het creëren van onbezorgde vrijheid. Ze heeft zichzelf de zogenoemde million dollar mindset eigen gemaakt – doen én verdienen wat je wilt in zo min mogelijk tijd – past dit toe in haar eigen leven en adviseert ondernemers.

Babeliowsky: “Het was altijd mijn droom om vrijheid te ervaren en volgens mijn eigen waarden te leven. Dat vond ik niet in het bedrijfsleven en daarom begon ik voor mezelf als businesscoach. Toch voelde ik me als zzp’er niet vrij, ik werkte keihard en nam iedere klus aan. Maandelijks maakte ik me druk om de hypotheek, iedere cent moest ik omdraaien. Het was een periode vol onzekerheid en frustraties. Terwijl ik volop van het leven wilde proeven, moest ik mezelf veel ontzeggen. Zo ontdekte ik dat geld essentieel is in het creëren van onbezorgde vrijheid.
Dankzij boeken en programma’s van Amerikaanse businesscoaches leerde ik mezelf een ‘million dollar-mindset’ aan te nemen. Ik vond de eerste klanten als businesscoach en bracht mijn tarief omhoog. Nu heb ik niet honderd klanten die 1000 euro betalen, maar liever klanten die 10.000, 25.000 of 100.000 euro betalen. Voor een stabiel inkomen heb ik opeens veel minder klanten nodig. Met mijn bedrijf draai ik nu 800.000 tot 900.000 euro omzet per jaar. Aan brutosalaris keer ik mezelf ongeveer 120.000 euro per jaar uit.

Eigen voorwaarden scheppen

Doordat ik nu zo selectief ben in het uitkiezen van mijn klanten, heb ik meer vrije tijd. Op maandag- en dinsdagochtend help ik mijn klant. Voor de rest doe ik doordeweeks wat marketing- of andere bedrijfsgerelateerde klussen. Zaken waar ik geen energie meer in wil steken, besteed ik uit. Denk bijvoorbeeld aan de boekhouding of het beantwoorden van de mail. Dat geeft mij de ruimte om te focussen op het werk dat ik het liefste doe.
Grote doelen heb ik niet, het gaat mij om het gevoel van onafhankelijkheid. Dat ik, zowel in mijn werk als privéleven, mijn eigen voorwaarden schep en niet ren voor het bedrijf van een ander. Familie en vrienden zijn voor mij het belangrijkst, vooral mijn 90-jarige moeder. Eén keer per maand plan ik een week in mijn agenda vrij en ga ik naar mijn familie.

Huizen in Italië

De vrucht van mijn arbeid wil ik vermeerderen. Daarom investeer ik onder andere in vastgoed. Ik heb één huis in Nederland, twee in Italië. Daarnaast verdiep ik me in valutahandel en indexbeleggen.
Op den duur wil ik zo’n 10 procent van mijn inkomen beleggen, omdat ik het zonde vind om niets met mijn zuurverdiende geld te doen. Geld op de bank is geen geld, het krijgt pas waarde als je er iets mee doet. Met beleggen creëer ik een passief inkomen, dat betekent dat ik straks iedere maand een bedrag binnenkrijg. Met werken zal ik in ieder geval niet stoppen, daar vind ik het te leuk voor.
Genoeg geld is een katalysator voor positieve veranderingen, ook op persoonlijk vlak. Vroeger was ik kritisch en onzeker, nu voel ik mij krachtig en trots. Dat gevoel gun ik iedereen.”
Tekst: Lotte Elbrink
Fotografie: Marijn Scheeres

Waarom zou jij beleggen?

Omdat het je kan helpen het potje voor later op te bouwen. En dankzij Beleggen met Beheer van ING kun je het beleggen eenvoudig uitbesteden. Daarnaast biedt Beleggen met Beheer je gemak, grip en flexibiliteit. Je kunt altijd bij je beleggingen en ze verkopen wanneer dat voor jou nodig is. Je ziet online waarin je belegt en hoe het rendeert. Zo kun jij je kostbare tijd besteden aan dat wat voor jou belangrijk is, terwijl onze beleggingsexperts bouwen aan jouw toekomst.

> Ontdek wat beleggen jou kan opleveren

Goed om te weten: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.