Branded Content
Branded Content XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.

Wordt Nederland de nieuwe Silicon Valley met Blockchain?

In februari 2017 werd, op initiatief van DutchChain, in The Big Building in Groningen de grootste Blockchain-hackathon ter wereld gehouden. Deze video is een sfeerimpressie van één van de meest vooruitstrevende events ter wereld.

Meer dan 400 mensen uit 10 landen sleutelden aan nieuwe toepassingen voor de Blockchain, een zeer hot thema in de tech-wereld. Blockchain is een technologie die gedistribueerd vertrouwen mogelijk maakt. In plaats van het moeten vertrouwen van een instituut of overheidsinstelling voor bijvoorbeeld de online transactie van geld, wordt het vertrouwen gesteld in een uitgebreid peer-to-peer netwerk, dat gezamenlijk bepaalde handelingen valideert of afkeurt.

Blockchain is hot en niet alleen als nieuwste toepassing van technologie, maar met name door de directe invloed die het kan hebben op sociale en economische vraagstukken, zoals het registreren en bewaken van je digitale identiteit of de toekomst van onze pensioenketen.

Alexander Rinnooy Kan, Member Dutch Senate Mathematician

Tijdens de Hackathon in Groningen ontwikkelden de teams ideeën en toepassingen voor de Blockchain. De blauwdrukken van deze ideeën zullen verder ontwikkeld worden tot businessmodellen die dagelijkse problemen oplossen en uiteindelijk leiden tot een ‘slimmere’ samenleving.

Floris van Lieshout, Captain Team Green Tie

Deloitte erkent de potentie van Blockchain technologie en de grote impact die het zal hebben op organisaties binnen de financiële, commerciële en publieke sector. Tijdens de hackathon fungeerden Deloitte-experts als coaches voor de deelnemende teams om hen te voorzien van advies en ideeën. Daarnaast namen twee teams van Deloitte ook zelf deel aan de hackathon. Wil je meer weten over Blockchain, neem dan contact op met Jacob Boersma.