Sponsored content
Sponsored content

Podcast #4: Vrouwen en IT, waarom het wél een goed huwelijk kan zijn

IT’ers zijn al lang geen nerds meer die de hele dag aan het programmeren zijn. Toch kampen de technische vakgebieden waaronder IT, met een imagoprobleem. Vooral vrouwen laten zich afschrikken door het idee dat IT en techniek `te moeilijk` of ‘te saai’ is. Hoe kun je dat imagoprobleem aanpakken en meer vrouwen verleiden een beroep in de IT-sector te kiezen?


Eerder schreven we er al een artikel over. Nu gaan we het verder uitzoeken in een 4-delige podcastserie. Marko van Zwam constateerde in podcast #2 dat er wellicht te weinig vrouwelijk rolmodellen zijn. Maar ze blijken er wel degelijk te zijn, ambitieuze vrouwen die zich niets mooiers kunnen voorstellen dan een baan in de IT en dit ook graag uitdragen. We stellen er in podcast #4 één aan je voor.

Vivianne Bendermacher is oprichter van techionista.com, een platform waarmee ze zich inzet voor de empowerment van vrouwen via technologie. Dat doet Vivianne Bendermacher onder andere door het organiseren van workshops en door veel te praten en te schrijven over technologie. Je kent haar wellicht als techexpert van RTL Boulevard of van haar column op lindanieuws.nl en in Technisch Weekblad. Haar passie voor technologie begon toen Vivianne Bendermacher hoofdredacteur was van het tijdschrift Kijk. Ook was ze hoofdredacteur van de tijdschriften Viva en Know How.

Podcast #3: Vrouwen en IT, waarom het wél een goed huwelijk kan zijn
De derde podcast van deze 4-delige reeks vertelt Marjolein Vlaming hoe zij IT en business bij elkaar brengt.

Marjolein Vlaming studeerde Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Informatie Management aan de Erasmus Universiteit. Na een aantal jaar werkervaring, startte ze in 2014 haar carrière bij Deloitte Consulting, waar ze momenteel werkzaam is als manager. In deze functie begeleidt ze organisaties bij veranderingen met een IT component, zoals de implementaties van nieuwe systemen. Ze ontwikkelde binnen Deloitte de Change Adoption Profiler, een wetenschappelijke, “data-driven” methode, die inzicht geeft in hoe medewerkers in een organisatie met veranderingen omgaan. Marjolein Vlaming is het voorbeeld van iemand die de technische en de sociale kant van de IT met elkaar combineert.


Podcast #2: Vrouwen en IT, waarom het wél een goed huwelijk kan zijn

De tweede podcast vertelt Marko van Zwam over de toegevoegde waarde van vrouwen in IT en vrouwelijke rolmodellen.

Marko van Zwam leidt sinds 2010 het Security & Privacy team van Deloitte. Sinds de start is zijn team gegroeid van 25 naar 175 cyber experts. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in Security & Privacy, IT audit, IT management en IT Risk Management. Marko van Zwam is bovendien initiatiefnemer van de Deloitte Cyber Society. Deze club organiseert regelmatig HackLabs: een educatieve dag waarop jongeren tussen de 10 en 16 jaar meer leren over hacken, privacy, innovatie en gadgets. Marko van Zwam is naast zijn werk een fanatiek hardloper.

Podcast #1: Vrouwen en IT, waarom het wél een goed huwelijk kan zijn
De eerste podcast van deze 4-delige reeks is met Svenja de Vos, IT-directeur bij Tele2. Zij weet uit eigen ervaring hoe je topvrouw in de IT wordt.

Svenja de Vos begon haar loopbaan in 1997 bij telecommunicatiebedrijf Scarlett als Billing Manager. Vijf jaar later, in 2002, startte ze haar carrière bij Tele2. Ze bekleedde verschillende functies, zowel bij moederbedrijf Tele2 als bij diverse dochterbedrijven. Svenja de Vos werkte de afgelopen 14 jaar onder andere in Nederland, Zweden en Oostenrijk. In 2013 werd zij door Inspiringfifty opgenomen in de lijst met 50 meest inspirerende zakenvrouwen van Nederland. Momenteel is Svenja de Vos Director of Transformation, waarbij ze verantwoordelijk is voor de transformatie van IT en netwerk voor de hele Tele2 group.