Branded Content
Branded Content XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.

Podcast #1: Vrouwen en IT, waarom het wél een goed huwelijk kan zijnIT’ers zijn al lang geen nerds meer die de hele dag aan het programmeren zijn. Toch kampen de technische vakgebieden waaronder IT, met een imagoprobleem. Vooral vrouwen laten zich afschrikken door het idee dat IT en techniek `te moeilijk` of ‘te saai’ is. Hoe kun je dat imagoprobleem aanpakken en meer vrouwen verleiden een beroep in de IT-sector te kiezen? Eerder schreven we er al een artikel over. Nu gaan we het verder uitzoeken in een 4-delige podcastserie.

Vandaag de eerste podcast met Svenja de Vos, IT-directeur bij Tele2. Zij weet uit eigen ervaring hoe je topvrouw in de IT wordt.

Svenja de Vos begon haar loopbaan in 1997 bij telecommunicatiebedrijf Scarlett als Billing Manager. Vijf jaar later, in 2002, startte ze haar carriere bij Tele2. Ze bekleedde verschillende functies, zowel bij moederbedrijf Tele2 als bij diverse dochterbedrijven. Svenja de Vos werkte de afgelopen 14 jaar onder andere in Nederland, Zweden en Oostenrijk. In 2013 werd zij door Inspiringfifty opgenomen in de lijst met 50 meest inspirerende zakenvrouwen van Nederland. Momenteel is Svenja de Vos Director of Transformation, waarbij ze verantwoordelijk is voor de transformatie van IT en netwerk voor de hele Tele2 group.