Coachartikel

Zo doe je het volgend jaar anders

“Sorry! Ik ben vanavond laat”: Ik type snel een WhatsApp bericht en verstuur dit, voordat ik naar de volgende meeting ren. Ik voel me rot en ben blij dat ik de scheldwoorden niet hoor, die ongetwijfeld volgen na het lezen van mijn berichtje.

Shoot wat baal ik van mezelf
Want ik ben weer te laat thuis. Terwijl ik het zo had beloofd. Ik had het me voorgenomen. Dit jaar zou ik het anders doen: op tijd naar huis, geen werk mee in het weekend en al zeker geen extra projecten op pakken. Ik heb het allemaal wel gedaan. Precies dat waarvan ik me heilig had voorgenomen het dit jaar NIET meer te doen. Shoot!

Graag meer leven en minder werk
Wil jij het anders doen? Meer leven en minder werk? Pak het dan dit jaar anders aan. Je denkt mogelijk: gewoon nee zeggen. Dat kan een oplossing zijn, maar niet een blijvende. Tenminste niet voor de meeste ambitieuze mensen. Want altijd nee zeggen tegen je manager is niet bevorderlijk voor je carrière. Daarnaast is (ongefundeerd) nee zeggen ook lastig. Dit is hoe het jou wel lukt.

Drie tips om het volgend jaar anders te doen:
1. Bepaal voor jezelf wat je echt wilt, en wat je echt nodig hebt. Is dat echt vijf dagen om vijf uur naar huis, of zijn er specifieke dagen die echt belangrijk zijn? En wil jij dat of verwacht jouw partner dat? Identificeer de specifieke avonden zijn waarop jij echt vroeg thuis moet zijn: voor de kinderen, sport of tijd voor jezelf. Dan ben je andere avonden mogelijk wel flexibel.
2. Wees realistisch. Als je ergens werkt waar iedereen overwerkt, dan is iedere dag vroeg naar huis waarschijnlijk een utopie. Kijk dan liever uit naar een nieuwe werkomgeving. Als overwerken niet structureel voorkomt in jouw organisatie, maar wel voor jou, zorg dan voor een overgang. Want van vijf dagen overwerken naar niet één werkt mogelijk niet. Niet voor jou en niet voor jouw team. Maar rustig beginnen met een dag vroeger naar huis, dat zal minder een probleem zijn. Bouw het af.
3. Bespreek welke resultaten er van jou worden verwacht. Veel mensen hebben te veel werk, of werk dat niet bij hun kern taken hoort. Hoe veel managers blijven niet langer zitten omdat gedurende de dag alle medewerkers aan hun bureau staan? Hun “eigen” werk komt dan als iedereen naar huis gaat. Ga eens in gesprek over de verwachtingen. Ben jij wel bezig met de juiste werkzaamheden? Of doe jij er veel taken bij die eigenlijk door een ander opgepakt zouden moeten worden?

Het begin van het jaar is voor veel organisaties de tijd voor de Persoonlijke Ontwikkeling Plannen. Hier schrijf jij jouw doelstellingen in op. Als jij het belangrijk vindt om het komende jaar voor een andere aanpak te kiezen, neem dit dan mee bij het schrijven van jouw plan.

Ik ben heel benieuwd: Wat wil jij het komende jaar anders doen?

Over Yvonne Dam
De afgelopen jaren heeft Yvonne (1972) over de hele wereld in 4 landen gewoond en in senior posities gewerkt. Op dit moment is ze woonachtig in Londen. Na 22 jaar in meerdere internationale consultancy functies te hebben gewerkt is Yvonne haar eigen (loopbaan)coaching bedrijf Amaze Yourself gestart. Yvonne coacht drukke ambitieuze mensen om volop van het leven én hun carrière te genieten. Focussen op wat echt belangrijk is en werken in een plek waar je wordt gewaardeerd, zijn daarbij key.