Werk maar 6 uur per dag

In Zweden zijn een aantal grote bedrijven overgegaan op 6-urige werkdagen. Het blijkt dat de medewerkers daar niet alleen gelukkiger van worden, maar vooral ook veel productiever. Ik vond dat eigenlijk best gek, maar als we kijken naar de hersenen is de verklaring best eenvoudig. Onze hersenen hebben namelijk een beperkte capaciteit en wanneer je te lang door gaat kost dat meer dan dat het iets oplevert. In dit filmpje kijken we hoe dat zit.

Tips

  • Werk in blokken van 25 minuten, en neem vervolgens een pauze van 5 minuten
  • Realiseer je dat wanneer je een avond doorhaalt met werk of studie, dat je de volgende dag daar de prijs voor betaalt en je per saldo minder productief bent.
  • Maak gebruik van een timer, ik ben zelf groot fan van de Forrest App

Meer weten? Op 30 September geeft Mark Tigchelaar samen met David Allen een masterclass waarin je alles ontdekt over het verbeteren van je productiviteit, digitaal snellezen, het verhogen van je concentratie en het verbeteren van je geheugen.

Over Mark Tichelaar (@Mark_Tigchelaar)

Mark (1984) studeerde neuropsychologie, is breinexpert en directeur van UseClark. Al ruim 12 jaar helpt UseClark overheden, organisaties en onderwijsinstellingen om hun productiviteit te verhogen, door effectief gebruik te maken van de mogelijkheden van de hersenen. De methode is wetenschappelijk onderbouwd en wordt in 16 landen gebruikt. Inmiddels heeft Mark meer dan 100.000 mensen mogen opleiden in de methoden om meer uit het brein te halen. Hij is daarnaast betrokken bij verschillende TV programma’s over de hersenen en is auteur van 4 boeken. Deze zijn vertaald in 6 talen.