Wat moet ik met die burn-out op mijn cv?

Een werkgever zit er niet op te wachten en jij schaamt je misschien wel dood over die periode dat je met een burn-out thuis zat. Maar liegen doe je niet op een cv, wat doe je dan met die burn-out?

Je hoeft het natuurlijk niet te melden en je kunt er altijd omheen praten. Jouw toekomstige baas legt zijn eigen problemen en die van zijn bedrijf ook niet bij het sollicitatiegesprek op tafel.

Toch kan het je een ongemakkelijk gevoel geven om de burn-out te verzwijgen en er een onderwerp van te maken dat absoluut vermeden moet worden. Want wat als je referenties worden nagetrokken en die periode toch aan het licht komt?

Ga er juist vol voor, zeggen sommigen. Maak van die burn-out een belangrijke omwenteling in je leven. Het moment dat je koos voor jezelf, assertiever werd, leerde inschatten welke werkdruk je aankon en op zoek ging naar de baan die wel bij je paste.

Zo kan die burn-out de gespreksstof opleveren waarin je kunt aangeven waarom je helemaal voor deze baan gaat en waarom jij er zo geschikt voor bent.

Misschien heb je tijdens die burn-out ook wel dingen gedaan en geleerd die je in de baan waarop je solliciteert zeer van pas komen.

Het onderwerp vermijden kan dus, maar beter is om het in je voordeel te laten werken.