Coachartikel

Waarom je juist het tweede sollicitatiegesprek nog beter moet voorbereiden

‘Ow shit, ik dacht dat dit een beetje een formaliteit was.’ - ‘Ik dacht dat ik bij HR alleen maar mijn contract ging ophalen.’ - ‘Het eerste gesprek ging ook goed, dus ik dacht dat ik er al was.’ - ‘Moet ik dan twee keer hetzelfde verhaal op gaan hangen ofzo?’

Even een greep uit de reacties die ik door de jaren heen heb gekregen van sollicitanten die zichzelf flink vergist hadden in hun tweede sollicitatiegesprek. Onderschatting, zichzelf overschatten, de situatie verkeerd ingeschat. Geef het beestje een naam, maar één ding is duidelijk. Het gaat nog ongelofelijk vaak, onnodig, fout in de tweede ronde van een sollicitatietraject.

Onnodig dus, totaal onnodig. En daarom wil ik dit moment even grijpen om je te helpen ook van het tweede sollicitatiegesprek een succes te maken. Want, nee je bent er nog niet. Nee, het is geen formaliteit. En ja, ook dit gesprek kan je voorbereiden. Moet je jezelf juist voorbereiden, want stranden in het zicht van de finish is voor niemand leuk.
Bereidt een tweede gesprek daarom altijd net zo voor als je het eerste gesprek hebt gedaan. Je zit vaak aan tafel met nieuwe mensen, dus de kans is aanwezig dat je tweemaal dezelfde vragen krijgt. Dat is ook niet gek, want je ziet die mensen ook voor het eerst. Daarnaast kan je door het eerdere gesprek goed te evalueren in de tweede ronde nog beter voor de dag komen.

Zorg daarom altijd voordat je naar het tweede gesprek gaat dat je het eerdere gesprek in je hoofd even samengevat. Wat ging er goed, wat vond je leuk om te horen en op welke vragen heb je nog geen antwoord gekregen. Door dit voor het tweede gesprek helder te hebben kan je in het tweede direct een brug slaan met het eerdere gesprek.

Begin met iets specifieks wat je uit het eerste gesprek aansprak en pak direct door met zaken die nog niet helemaal helder zijn. Zo neem je informatie uit de eerste ronde mee om direct het ijs te breken in het tweede gesprek. In plaats van onderschatting van het tweede gesprek, kan je het eerste gesprek voor je laten werken.

Want laten we eerlijk zijn, niemand wil stranden in het zicht van de haven.

Over Freek van Kraaikamp (@Fvankraaikamp)
Freek (1985) is actief als loopbaancoach, auteur en columnist. Hij startte na een tienjarige carrière in de arbeidsbemiddeling zijn eigen bedrijf FREEK. Vanuit deze coaching praktijk geeft hij individuele loopbaan coaching en sollicitatie-workshops. Hij schreef het sollicitatiehandboek ‘Zou jij jezelf aannemen?’ en daarnaast schrijft hij columns voor verschillende magazines en websites.

XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.