Coachartikel

Vier je succes

Stop met plannen maken voor 2020! Je wordt er niet gelukkig van. Ga eerst eens het succes van 2019 vieren.

In plaats van direct focussen op het nieuwe, nodig ik je uit om eerst stil te staan bij wat jij het afgelopen jaar allemaal hebt gedaan en bereikt. Wanneer je alleen maar bezig bent met het bereiken van nieuwe doelen, zonder stil te staan bij het bereiken van je eerdere doelen, blijf je hollen.

Sta stil bij wat er is

Je wordt er niet gelukkiger van als je niet viert dat je een succes hebt behaald. Dat is enorm onbevredigend, alleen maar bezig zijn met het volgende en het nieuwe. Daardoor mis je het hier en nu.

Dus vier je successen van het afgelopen jaar. Schrijf ze op, deel ze met vrienden en familie tijdens het kerstdiner. Deel ze met ons, onder deze post. Bedank de mensen die je hebben gesteund en geholpen, en maak er een mooi feest van.

Omarm alle successen – ook je leermomenten

Heb jij jouw doelstellingen niet gehaald? Was 2019 niet echt jouw topjaar en voelt het zelfs als falen? Gefeliciteerd! Jij hebt geleerd en je bent bezig met een verandering. Veranderen is nooit makkelijk, en leren is lastig. Maar deze “hobbels” in de weg zijn nodig om straks nog sneller vooruit te kunnen komen.

Wanneer jij je klaar maakt voor een grote sprong, dan heb je een aanloop nodig. Onthoudt dat je soms eerst achteruit moet lopen, om zo meer te bereiken.

Vier daarom ook je leermomenten. Bedenk dat je het de volgende keer anders kunt doen.

Het gaat om de reis, niet om de bestemming

Vergeet niet te genieten van de reis. Waarschijnlijk ben je dit jaar begonnen met een mooi doel of beeld voor ogen. Iets waar je naar toe wilde werken. Misschien is het gelukt en misschien ook niet. Je kunt vooraf nog zulke mooie plannen maken, maar het leven komt er regelmatig tussendoor. En dat alleen al is een reden om te vieren. Je leeft!

En het afgelopen jaar was een succes, hoe dan ook! Deel jij met me wat je te vieren hebt? Ik lees het graag onder deze post.

Voor nu wens ik je hele fijne kerstdagen en een amazing 2020. Ik ga het leven vieren met champagne, en ik toast graag op jou. Proost!

Over Yvonne Dam
De afgelopen jaren heeft Yvonne (1972) over de hele wereld in 4 landen gewoond en in senior posities gewerkt. Op dit moment is ze woonachtig in Londen. Na 22 jaar in meerdere internationale consultancy functies te hebben gewerkt is Yvonne haar eigen (loopbaan)coaching bedrijf Amaze Yourself gestart. Yvonne coacht drukke ambitieuze mensen om volop van het leven én hun carrière te genieten. Focussen op wat echt belangrijk is en werken in een plek waar je wordt gewaardeerd, zijn daarbij key.

XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.