Coachartikel

Verwerk jij hyperlinks in je CV?

Normaliter staan er in deze column tweewekelijks mooie, diepgaande verhalen (al zeg ik het zelf). Verhalen over verkoopstrategieën, balans aanbrengen in je gesprekken en weloverwogen stappen in je carrière. Maar laten we het vandaag eens praktisch houden. Het is warm, bijna zomer. Lichte kost dus. Deze week even iets over de opmaak van je CV. Want werk jij met hyperlinks?

Afgelopen week kreeg ik een CV onder mijn ogen met een aantal links erin verwerkt. Het CV was van een copywriter. Deze copywriter linkte vanuit zijn CV door naar een aantal partijen waar hij voor schreef. Hij linkte daarnaast ook door een aantal online portfolio’s en naar een aantal reeksen aan columns die hij had geschreven. En ik moet zeggen dat dat mij wel beviel. Het gaf zijn verhaal een stuk meer body.

Op deze manier werd zijn CV niet alleen een samenvatting van zijn carrière, maar ook een soort rondleiding door zijn columns, artikelen en bedrijven waar hij had gewerkt. Voor ik het wist was ik verzonken in een reeks columns en zat ik op websites van bedrijven waar hij had gewerkt. Bedrijven die bij nader inzien (na het aanklikken van de link dus) een stuk interessanter waren dan dat ze mij op het eerste oog leken.

Daarom, overweeg eens om wat meer links in je CV te zetten. Neem de lezer mee in een rondleiding door je werkende leven. Of je nu copywriter of werkvoorbereider bent, ieder CV kan wel een verdiepingsslag gebruiken.

Ik ben fan en mijn advies is: probeer het eens. Lichte kost op de warme dagen. Nu het terras op.

Over Freek van Kraaikamp (@Fvankraaikamp)
Freek (1985) is actief als loopbaancoach, auteur en columnist. Startte na een tienjarige carrière in de arbeidsbemiddeling zijn eigen bedrijf FREEK. Vanuit deze coachingspraktijk geeft hij individuele loopbaancoaching en sollicitatie-workshops. Hij schreef het sollicitatiehandboek Zou jij jezelf aannemen? Daarnaast schrijft hij columns voor verschillende magazines en websites.

XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.