Coachartikel

Tijdens het sollicitatiegesprek: Durf het concreet te vragen.

Vragen stellen, dat hoort er ook wel een beetje bij. Het heet immers niet voor niets een sollicitatiegesprek. Ieder goed gesprek valt of staat met de uitwisseling van informatie. En als beide zijden een beetje een lekker gevoel aan het gesprek willen overhouden, dan is het ook wel fijn als dat een beetje vlot loopt. Een beetje oprechte interesse in elkaar kan dus absoluut geen kwaad. Maar toch, blijkt het stellen van die vragen best wel pittig te zijn. Daarom deze week een spoedcursus vragen stellen.

Eigenlijk gaat alles wat ik de voorgaande weken heb besproken - over het kiezen van je argumenten, het kwantificeren en specificeren - ook op voor de vragen die je kunt (en eigenlijk moet) stellen. Want laten we eerlijk zijn: Wat ‘goede doorgroeimogelijkheden’ voor hen zijn, hoeven dat voor jou echt nog niet te zijn.

En dat geldt voor al die algemene, rottige termen die het gemiddelde sollicitatiegesprek verpesten. Flexibiliteit, doorgroei, ontwikkeling, stappen, targets en bonussen? Het zegt allemaal niet zoveel als je niet precies weet wat ze inhouden. Dan sta je straks na het gesprek buiten en weet je dat je kan doorgroeien en dat je bonussen krijgt als je je targets haalt. Maar ja, het is misschien ook wel lekker als je weet hoe hoog die targets zijn en wat ze aan het einde van de maand overmaken als je ze behaalt. Zaak is dus om door te vragen. Kwantificeren en specificeren dus.

Maar als het over vragen gaat, dan is er eentje het allerbelangrijkst. Zonder jezelf, en je mogelijk toekomstige werkgever, deze vraag te stellen is het gesprek bij voorbaat al gedoemd te mislukken. Stel jezelf, voor ieder sollicitatiegesprek de hele (op het oog) simpele vraag: ‘Wat wil ik weten?’. Wat wil jij nu uit het gesprek halen? Wat is er belangrijk voor jou om te weten? Wat is er belangrijk voor jou, in je toekomstig nieuwe baan?

Al die vragen zijn de basis van een evenwichtig en gelijkwaardig gesprek. Doorvragen, en weten wat je wilt vragen vormen de basis van een gesprek. Een gesprek dat voor beide kanten goed voelt en jou ook nog eens informatie geeft waar je echt iets aan hebt.

Over Freek van Kraaikamp (@Fvankraaikamp)
Freek (1985) is actief als loopbaancoach, auteur en columnist. Startte na een tienjarige carrière in de arbeidsbemiddeling zijn eigen bedrijf FREEK. Vanuit deze coachingspraktijk geeft hij individuele loopbaancoaching en sollicitatie-workshops. Hij schreef het sollicitatiehandboek Zou jij jezelf aannemen? Daarnaast schrijft hij columns voor verschillende magazines en websites.