Coachartikel

Tijdens het sollicitatiegesprek - De ‘jij’ fase.

Het is altijd wel een beetje mijn stokpaardje geweest, maar solliciteren is voor mij net zoals versieren. Zakelijk versieren. En de weg naar het hart, of wat je met je versierpoging ook tracht te veroveren, is meestal het succesvolst als je oprechte interesse toont. De meest cliché openingszin is niet voor niets de vraag ‘Kom je hier vaker?’ In plaats van de mededeling dat jij hier zelf zo vaak komt. En toch blijkt het met solliciteren niet altijd even makkelijk om de juiste vragen te stellen. Toch is het stellen ervan vaak van levensbelang, voor jezelf en de werkgever.

Kijk eens naar de gemiddelde motivatiebrief, weet je wat daarin het meest gebruikte woord is? Het woordje ‘ik’. Ik deed dit, ik kan dat, ik wil zus, ik ben zo. Dat is een fout die vaak zo hardnekkig diep zit, dat hij doordreunt in het sollicitatiegesprek. Want vaak willen we wel vragen stellen, alleen wat vraag je dan? En als je daarin blijft hangen, tja dan vertel je maar over jezelf. Je moet toch wat.

Vaak komen we niet verder dan een paar obligate standaardvragen. ‘Hoe zit het met de doorgroeimogelijkheden?’ En dat is zo’n gemiste kans. Zowel voor de sollicitant, als voor de selecteur. Want degene die vraagt, zal niet alleen informatie krijgen (waar je tijdens het gesprek weer op kunt inhaken). Maar je schept ook een beeld van jezelf. Een positief beeld zelfs. Die van de nieuwsgierige, leergierige en enthousiaste sollicitant.

Er is zoveel te vragen wat we vaak over het hoofd zien. Want wat ga je nu precies doen? Een vacature is vaak maar een algemeen, door HR opgesteld, stukje tekst. En die website, die is vaak in elkaar gezet door een vlotte copywriter. Maar jij, op de werkvloer, wat ga je nu precies acht uur per dag doen? En die toekomstige manager, waar je straks tegenover zit, waar gaat hij je op afrekenen? Vraag door tot in de details. Naar projecten, teams, klanten en dagen.

Verplaats je ook eens in je gesprekspartner. Wanneer is deze nu tevreden? Waar rekenen ze je straks op af? Wanneer is diegene nu echt blij met je? De juiste vragen geven jou informatie over voor wie jij straks komt te werken, en het geeft je mogelijk toekomstige werkgever een positief beeld over jouw productiviteit. Zo zie je, ook als je vragen stelt snijdt het mes aan twee kanten. En stel je vragen altijd open, zo is iedere vraag een opening naar een nieuw stukje gesprek.

Het grootste voordeel is ook nog eens dat mensen gewoon graag vertellen. Men vertelt graag over hetgeen waarover ze gepassioneerd zijn. En mensen die daar oprecht in geïnteresseerd zijn, die vinden we vaak nog leuk ook. En dat is misschien wel het grootste voordeel van vragen stellen. Ze vinden je leuk. En dat is nu net wat je probeert te bewerkstelligen, tijdens het solliciteren. En het versieren.

Over Freek van Kraaikamp (@Fvankraaikamp)
Freek (1985) is actief als loopbaancoach, auteur en columnist. Startte na een tienjarige carrière in de arbeidsbemiddeling zijn eigen bedrijf FREEK. Vanuit deze coachingspraktijk geeft hij individuele loopbaancoaching en sollicitatie-workshops. Hij schreef het sollicitatiehandboek Zou jij jezelf aannemen? Daarnaast schrijft hij columns voor verschillende magazines en websites.