Coachartikel

Tijdens het sollicitatiegesprek: De drie fases die in ieder sollicitatietraject horen te zitten.

Weet je wat het meest gebruikte woord van sollicitanten gedurende het sollicitatietraject is? Het woordje ‘ik’. Kijk maar eens naar de gemiddelde sollicitatiebrief. Na een meestal vrij gezapige openingszin - ‘Ik trof uw vacature op bladieblabladiebla en dit was voor mij de reden om hierop te solliciteren.’ - volgt de opsomming der ikken. Ik dit, ik dat, ik zus, ik zo. We blijven tijdens het solliciteren massaal in de zogenaamde ‘ik-fase’ hangen. En dat is nu net niet wat je wilt, ieder goed gesprek bestaat namelijk uit drie fases.

Om die drie fases goed te begrijpen moet je het gesprek naar een andere setting verplaatsen. Stel je een bar voor. Waarbij twee mensen elkaar wel zien zitten. Een van die twee ziet de ander wel zitten, en waagt de stap. Om vervolgens een relaas af te steken, de opsomming der ikken. Je voelt op je klompen aan dat dat niet gaat werken. Meestal stel je jezelf even voor, vertelt iets, stelt vervolgens wat vragen en hoopt dan genoeg aanknopingspunten te hebben om samen het gesprek voort te zetten. Van ‘ik’, ga je dus naar ‘jij’ en samen gaan jullie naar ‘wij’. En daar zouden veel sollicitanten nog iets van kunnen leren.

IK
Natuurlijk mag je wel iets over jezelf vertellen. Wie je bent, wat je wilt, wat je kunt en waarom deze rol je nu juist zo aanspreekt. Maar weet ook wanneer je moet stoppen. Wanneer het niet het begin van een gesprek, maar van een monoloog wordt.

JIJ
En dan schakel je door, naar de andere kant van de tafel. Dat balanceert het gesprek. Eigenlijk wil je hetzelfde van hen weten, als wat jij hebt verteld. Waarom zitten jullie aan tafel, wie zoeken jullie en waarom? Als stelregel heb ik altijd dat de ‘jij-fase’ minimaal net zolang duurt als de ‘ik-fase’. Een mens praat nu eenmaal graag, zeker als je de juiste vragen stelt.

WIJ
En dan kom je bij wij. Dan ga je de beide gesprekken afwegen, uitdiepen en kijken of er een match is. Als je weer teruggrijpt naar die bar. Daar heb je ook eerst iets van jezelf gegeven, en de ander laten praten. Als er genoeg raakvlakken zijn, dan gaat hier het echte gesprek plaatsvinden. En in de ‘wij-fase’, daar wil je zitten.

Eigenlijk is het een simpele optelsom: ‘ik’ + ‘jij’ = ‘wij’. Je zult ze uiteindelijk allebei nodig hebben om tot het gewenste resultaat te komen.

Over Freek van Kraaikamp (@Fvankraaikamp)
Freek (1985) is actief als loopbaancoach, auteur en columnist. Startte na een tienjarige carrière in de arbeidsbemiddeling zijn eigen bedrijf FREEK. Vanuit deze coachingspraktijk geeft hij individuele loopbaancoaching en sollicitatie-workshops. Hij schreef het sollicitatiehandboek Zou jij jezelf aannemen? Daarnaast schrijft hij columns voor verschillende magazines en websites.