Suf kantoor? Ook werknemers van grote bedrijven gaan naar hippe zzp-plekken

Die interessante werkplekken met goeie koffie en fancy interieur werden voorheen alleen bevolkt door werknomaden zoals zzp’ers en kleine start-ups, maar steeds vaker zijn er ook werknemers van grote bedrijven te vinden. Dat meldt althans het Financieele Dagblad.

De werknemer wil zich blijkbaar ook wel eens ondernemer voelen. De grote bedrijven hebben weliswaar hun eigen hoofdkantoren en dependances, ze parkeren maar al te graag hun werknemers bij de zzp’ers en startups. Daar zit een idee achter: zo blijven ze op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Tussen je doelgroep
Het is namelijk daar - tussen die fancy bureautjes - waar de innovatie plaatsvindt. Bij WeWork, dat wereldwijd op 57 locaties flexibele werkplekken verhuurt, zitten in New York KPMG en Adyen tussen de zelfstandige ondernemers, schrijft het FD.

In Amsterdam zijn bedrijven als Innocent, Achmea, Blablacar, McKinsey en Peak Capital aangeschoven. Venture Capitalist Peak Capital legt uit in het FD: “We hebben ervoor gekozen om bij de doelgroep te zitten. We investeren in technologiebedrijven. Die zitten op dit soort plekken.”

Grote bedrijven kunnen bij community-werkplekken zoals WeWork en Spaces ideeën opdoen over waar de hippe startups mee bezig zijn. Bovendien kunnen ze er zowel klanten als freelancers vinden. En er is nog een tweede reden: op deze manier kunnen de bedrijven hun werknemers een extraatje bieden. Want als je niet uikijkt, vindt je ‘high potential’ het zo saai op je kantoorvloer, dat ‘ie vertrokken is naar een bedrijf waar ze wél bekend staan om hun inspirerende werkomgeving, zoals Google.