Coachartikel

Stel deze twee vragen en lever een grotere bijdrage op je werk

Het vinden van werkgeluk in je werk is voor veel mensen enorm belangrijk. Het draait allang niet meer om gewoon lekker werken. De meeste mensen zijn pas echt gelukkig als wat ze doen een verschil maakt. Als ze een bijdrage kunnen leveren.

Dat is tegelijkertijd dan ook de reden waarom veel mensen weg gaan bij hun werkgever: ze hebben niet het idee dat hun bijdrage het verschil maakt. Of beter gezegd dat ze niet gewaardeerd worden voor de bijdrage die ze wel leveren.

Vragen voor het verhogen van je werkgeluk
Sta jij ook op het punt om iets anders te gaan zoeken? Of wil jij weten hoe jij jouw werkgeluk kunt verhogen?

Stel jezelf dan eens de volgende vragen:
1. Waarvoor doe ik wat ik doe binnen deze organisatie?
2. Waarom ben ik hier aangenomen?

Deze twee vragen zijn de basis voor jouw werkgeluk. Is het je niet helemaal meer duidelijk? Ga dan in gesprek met je leidinggevende. Zodra je weet welke waarde je verwacht wordt te leveren, kan je voor jezelf concrete doelen zetten en laten zien wat jouw meerwaarde is.

Waarvoor doe ik wat ik doe binnen deze organisatie?
Voor jouw werkgeluk is het allereerst van belang om te achterhalen wat jou zo aantrok in deze functie. Wat vond je nou zo leuk? Welke talenten dacht je hier in te kunnen zetten? Wat trok je aan in de organisatie zelf? Ga het na en kijk in hoeverre je nu op dit moment iets doet, met wat je zo leuk vond.

Waarom ben ik hier aangenomen?
Vervolgens bekijk je waarom jij hier op de payroll staat. Welke resultaten worden er van jou verwacht? Soms is er in de loop van de tijd zoveel werk bijgekomen, dat het mogelijk niet helemaal helder meer is. Wat was nou jouw echte rol? Ga het gesprek aan met jouw leidinggevende. Bepaal ook hoe je jouw bijdrage inzichtelijk maakt en welke taken en verantwoordlijkheden van jou worden verwacht om die resultaten te leveren.

Teveel werk en te weinig tijd?
Bekijk vervolgens alle verantwoordelijkheden en werkzaamheden die je onder je hebt. In hoeverre dragen die bij aan het behalen van de van jouw verwachte resultaten? Komt dit overeen met wat je hebt besproken?

Zeker wanneer je ergens langere tijd werkt kan het zijn dat je onbedoeld meer taken erbij hebt gekregen. Als die niet bijdragen aan het te behalen resultaat, vraag je dan af of jij die moet blijven doen. Een mooi onderwerp voor een volgend gesprek met jouw leidinggevende.

Blijf kritisch op de bijdrage die je levert en maak inzichtelijk wat je allemaal doet. Zo wordt jouw waarde eerder en beter gezien en neemt je werkgeluk sneller toe.

Over Yvonne Dam
De afgelopen jaren heeft Yvonne (1972) over de hele wereld in 4 landen gewoond en in senior posities gewerkt. Op dit moment is ze woonachtig in Londen. Na 22 jaar in meerdere internationale consultancy functies te hebben gewerkt is Yvonne haar eigen (loopbaan)coaching bedrijf Amaze Yourself gestart. Yvonne coacht drukke ambitieuze mensen om volop van het leven én hun carrière te genieten. Focussen op wat echt belangrijk is en werken in een plek waar je wordt gewaardeerd, zijn daarbij key.