Coachartikel

Specialistische kennis vraagt om een gedetailleerd cv.

Hier kunnen we kort en bondig over zijn, want dit stuk bevat geen specialistische kennis. Dit is meer een ezelsbruggetje om te zorgen dat je niet in de valkuil valt waar menig sollicitant al ongenadig hard in is gevallen. Om maar met de deur in huis te vallen. Heb je specialistische kennis, dan schrijf je dat gedetailleerd op.

Ben jij die diep specialistische SEA analist met uitvoerige analytische kennis? Schrijf dat dan op alsof je het aan een ander SEA analist met uitvoerige analytische kennis probeert over te brengen. Duik de diepte in, ga de techniek in en schrijf het ook zo op. Breng op papier over met welke tools, software, hardware en methodieken je werkt.

En dit gaat niet alleen op voor IT of online beroepen, dit gaat op voor alle vakgebieden waar je specialistischer te werk gaat. Of je nu een registeraccountant of een biomedisch wetenschapper bent. Ga de diepte in, blijf weg uit de algemeenheden en neem je lezer serieus.

Schrijf je functie, het bedrijf, je beroep, je kennis en je ervaring op alsof je het aan een vakgenoot probeert over te brengen. Om nog maar eens af te sluiten, waar we mee begonnen. Specialistische kennis, vraagt om een gedetailleerd cv.

Knoop het in je oren.

Over Freek van Kraaikamp (@Fvankraaikamp)
Freek (1985) is actief als loopbaancoach, auteur en columnist. Hij startte na een tienjarige carrière in de arbeidsbemiddeling zijn eigen bedrijf FREEK. Vanuit deze coaching praktijk geeft hij individuele loopbaan coaching en sollicitatie-workshops. Hij schreef het sollicitatiehandboek ‘Zou jij jezelf aannemen?’ en daarnaast schrijft hij columns voor verschillende magazines en websites.

XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.