Coachartikel

Sollicitatietips voor introverten: zo kom je tot je recht! – Deel 2

Raak jij lichtelijk in paniek als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Omdat je dan denkt: hoe maak ik een goede indruk en hoe kom ik enthousiast over? En hoe geef ik nu de juiste antwoorden in het gesprek?

Als je introvert bent kun je met deze vragen behoorlijk worstelen. Je komt niet altijd precies op de goede woorden, je voelt je overvallen, je klapt dicht en je begint te stotteren. Om vervolgens balend het gesprek te verlaten. En waarom vallen jou de antwoorden altijd in NA het gesprek?

Natuurlijk weet jij wat je in huis hebt, en wil je dat heel graag laten zien. Maar toch zie je op tegen het gesprek en ondervind je er behoorlijke stress van. Wat natuurlijk de situatie niet bevordert. Wat kun je dan doen? Een aantal dingen.

In mijn vorig artikel gaf ik je tips die je kunt toepassen voordat je het gesprek ingaat. Nu geef ik je tips die je toepast tijdens het gesprek.

Gebruik je introverte kwaliteiten vóór en tijdens het gesprek
Benut de kwaliteiten die je als introvert hebt vóór maar vooral ook tijdens het gesprek. Dan laat je direct zien wat jij als persoon te bieden hebt. Welke kwaliteiten zijn dat dan?

Introverten staan vaak bekend om hun grondige benadering van situaties en analyserende kijk. Je denkt graag na over dingen en je gaat graag de diepte in. Waarschijnlijk houd je van een grondige voorbereiding: je wilt weten wat je kunt verwachten en waar je aan toe bent. Deze kwaliteit zet je natuurlijk in voordat je naar het gesprek gaat: vorm je een goed beeld van het bedrijf, de ontwikkelingen en de personen met wie je het gesprek hebt.

Laat vervolgens ook in het gesprek zien dat je de voorbereiding goed hebt gedaan: stel je vragen ook daadwerkelijk. Ga niet het gesprek in met de gedachte ‘ik zie wel hoe het loopt’. De kans dat je dan overvallen wordt door vragen die je niet kunt beantwoorden is dan groter.
Tijdens het gesprek zet je je volgende kwaliteiten in: luisteren en vragen. Introverten zijn vaak goed in observeren en luisteren, doe daar iets mee! Laat horen dat je goed hebt begrepen waar het om gaat en vat samen. Durf vervolgens een verdiepende vraag te stellen waarmee je je interesse toont. Ook dit maakt het tot een gelijkwaardig gesprek in plaats van een vragenuurtje van één kant.

Al vragend kun jij natuurlijk toetsen of het bedrijf en de functie wel bij jou passen. Met andere woorden: neem ook vooral zelf het initiatief om een goed beeld te vormen van de functie.

Voel je je overvallen in het gesprek?
Dit kan best eens voorkomen: ondanks je goede voorbereiding weet je niet direct antwoorden te geven. Voor een introvert zijn dit lastige momenten omdat je soms tijd nodig hebt om iets te overdenken. In plaats van balend in stilzwijgen óf in gestotter te vervallen is dit de oplossing voor het moment: neem ze mee in je denkproces.

Geef aan dat je even nadenkt, dat je het lastig vindt om op dit moment antwoord te geven, vraag even tijd. Dan weet je gesprekspartner wat er in jouw hoofd gebeurt. Is het erg als je niet direct overal antwoord op hebt? Bij jou werkt het nu eenmaal zo dat je even tijd nodig hebt. Maak er zelf geen groot probleem van maar benoem het gewoon.

Soms krijg je ook ‘strikvragen’: vragen die zijn bedoeld om te toetsen hoe je situaties aanvliegt. Dwing jezelf niet om direct een antwoord te geven. Leg juist uit hoe jouw denkproces werkt: dat je nog informatie nodig hebt, tijd om over stappen na te denken, om daarna pas je mening te vormen. Dat is namelijk hoe jij tot oplossingen komt, en wie je bent. Doe je dat niet, dan is er de kans dat er ‘kortsluiting’ in je hoofd ontstaat en je niet meer helder nadenkt.

Ervaar je kortsluiting? Haal dan even diep adem en kom tot jezelf. Zet je voeten allebei op de grond en voel ze allebei bewust. Dit herstelt de verbinding met jezelf. Deze laatste tip kun je overigens ook gebruiken om het gesprek mee te starten en ontspannen te blijven!

Over Marlie Franssen (@MarlieFranssen)
Marlie (1974) is introvert, heeft een passie voor schrijven, gedragspatronen en communicatie (NLP). Zij startte daarom haar (loopbaan)coaching praktijk voorintroverte professionals. In haar 18-jarige loopbaan in het bankwezen heeft ze veel ervaring opgedaan in het omgaan met haar introverte karakter. Deze ervaringen gebruikt ze nu om introverten tot bloei te laten komen in hun werk. Regelmatig schrijft ze over de verschillen tussen mensen, met als doel oordeelsvrij naar elkaar te kijken, samenwerking te verbeteren en met meer plezier te werken.