Coachartikel

Sollicitatietips voor introverten: zo kom je tot je recht! - Deel 1

Raak jij lichtelijk in paniek als je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek? Omdat je dan denkt: hoe maak ik een goede indruk en hoe kom ik enthousiast over? En hoe geef ik nu de juiste antwoorden in het gesprek?

Als je introvert bent kun je met deze vragen behoorlijk worstelen. Je komt niet altijd precies op de goede woorden, je voelt je overvallen, je klapt dicht en je begint te stotteren. Om vervolgens balend het gesprek te verlaten. En waarom kom je op de antwoorden altijd NA het gesprek? Herkenbaar?

Natuurlijk weet je wat je in huis hebt en wil je dat heel graag laten zien. Toch kun je echt tegen het gesprek opzien en ondervind je er behoorlijke stress van, wat natuurlijk de situatie niet bevordert. Wat kun je hier aan doen? Een aantal dingen.

In dit blog (deel 1) krijg je tips die je kunt toepassen vóór het gesprek. In deel 2 krijg je tips die je toepast tijdens het gesprek. De tips die ik deel zijn overigens ook in een andere context van toepassingen, denk bijvoorbeeld aan het geven van presentaties, of het voorzitten van een overleg!

Probeer niet te doen wat anderen doen: extravert zijn
Ik krijg vaak de vraag: ‘Moet ik me anders voordoen in het gesprek? Straks komen ze erachter dat ik eigenlijk heel rustig ben.’ Ik begrijp deze vraag, want in 95% van de vacatures staan termen zoals ‘enthousiast, proactief, gedreven, dynamisch’. Dit kan je nogal afschrikken, want het roept het beeld op dat je vooral heel erg aanwezig zou moeten zijn. En dat ben je als introvert niet altijd. Juist niet.

Probeer vooral jezelf te zijn in het gesprek, en niet overdreven een rol aan te nemen. Een rol spelen kost niet alleen veel energie, maar je laat daarmee ook niet zien wie je bent. Benadruk liever hoe de competenties ‘enthousiast, proactief en gedreven’ bij jou tot uitdrukking komen. Ook introverten kunnen enorm enthousiast zijn! Je kunt vast wel situaties benoemen waarin dit het geval was. Neem dit dus mee in je voorbereiding, zodat je in het gesprek direct kunt terugvallen op concrete voorbeelden.

Richt je aandacht ook op de andere competenties: in de meest gebruikte vacaturetermen staat de competentie ‘zelfstandigheid’. En dat is een competentie die een introvert bij uitstek beschikt: jij werkt juist graag zelfstandig. Benadruk dus vooral wat er wél is.

Verander je beeld van een sollicitatiegesprek
We gaan vaak het gesprek in met het idee: het is nu of nooit, ik moet NU laten zien wat ik te bieden heb EN dit op de juiste manier verwoorden. Kortom: je legt de lat voor jezelf heel erg hoog. Met stress tot gevolg.

Zie het gesprek in eerste instantie als een kennismaking over en weer, vanuit gelijkwaardigheid. Wat ik in praktijk veel meemaak is dat mensen zich ondergeschikt voelen aan de tegenpartij. Door deze houding maak je jezelf kleiner en afwachtend.

Zij willen jou graag ontmoeten, en dat geldt voor jou ook. Jij hebt immers iets te bieden, en je wilt ook graag onderzoeken of het bedrijf wel bij jou past. Dan wordt het een gelijkwaardig gesprek, in plaats van een gesprek waarin je de vragen ondergaat.

Richt je op een positieve afloop!
Ik geloof sterk in de kracht van richten op wat je wilt. Waarom? Omdat datgene wat je denkt vaak waarheid wordt. Als je met een naar gevoel het gesprek ingaat, dan straal je dat onbewust uit. Je maakt je kleiner en onzekerheid is aan je te zien.

Richt je daarom op hoe jij wilt dat het gesprek verloopt en roep dit beeld van tevoren in gedachten op. Beeld je in dat je een fijn gesprek hebt, de vragen kunt beantwoorden en dat je met een ‘ja’ naar buiten loopt. Je houding verandert en dat vergroot de kans op een goed gesprek en je stressniveau daalt direct.

Door jezelf alleen maar te richten op wat er fout kan gaan, verhoog je juist je stressniveau. Probeer dit eens voor jezelf en je weet dat het zo werkt: roep een negatieve ervaring op in je hoofd, en probeer je tegelijkertijd fijn en vrolijk te voelen. Doe dit viceversa ook.
Je zult merken dat dit behoorlijk lastig is, zoniet onmogelijk. Terwijl een positieve ervaring aan een positief gevoel koppelen wél heel gemakkelijk gaat (en viceversa ook…). Je gedachten, gevoel en gedrag beïnvloeden elkaar altijd. Ga daarom uit van een positieve afloop en je zult je anders voelen als je het gesprek ingaat. Visualiseren zorgt er voor dat je van tevoren een stuk rustiger wordt.

Volgende keer deel ik een paar tips waarbij je introverte kwaliteiten tijdens het gesprek tot hun recht komen. Daarbij ook een tip over hoe je omgaat met lastige vragen. Je weet wel: van die vragen waarbij het zweet je uitbreekt en er alleen nog maar gestotter uit je mond komt. Hoe ga je daar mee om?

Over Marlie Franssen (@MarlieFranssen)
Marlie (1974) is introvert, heeft een passie voor schrijven, gedragspatronen en communicatie (NLP). Zij startte daarom haar (loopbaan)coaching praktijk voor introverte professionals. In haar 18-jarige loopbaan in het bankwezen heeft ze veel ervaring opgedaan in het omgaan met haar introverte karakter. Deze ervaringen gebruikt ze nu om introverten tot bloei te laten komen in hun werk. Regelmatig schrijft ze over de verschillen tussen mensen, met als doel oordeelvrij naar elkaar te kijken, samenwerking te verbeteren en met meer plezier te werken.