Coachartikel

Richt je CV in op jouw volgende baan

Ze belde me huilend op. Ik weet het allemaal niet meer. Ik weet niet goed waar ik moet beginnen. Iedereen zegt wat anders. Heb ik net mijn CV door een recruiter helemaal laten nakijken, zegt die man bij het UWV dat het er niet goed uitziet.

De ene specialist zegt dit en de ander geeft weer iets anders aan. Ik word er echt gek van! Hoe moet het dan wel? Hoe zorg ik dat mijn CV leidt tot een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek?

Het is goed om je te realiseren dat er zoveel mensen, zoveel wensen zijn, ook bij het schrijven van een CV. Je zult dus van veel mensen verschillende adviezen krijgen. Ga daarom voor een stijl die goed voelt voor jou, die past in jouw branche en bij die organisatie waar jij voor wilt werken.

Veel gemaakte fouten
De volgende zaken zie ik heel vaak fout gaan.

1. Te veel irrelevante informatie vermelden
Stel: je bent op zoek naar een blauw horloge en een man in een regenjas loopt langs en vraagt ‘zoek je een horloge?’ Jij zegt ‘ja’ en hij toont je een geel horloge. Vervolgens doet hij zijn regenjas open en toont hij je welke horloges hij nog meer allemaal heeft. Zie je het voor je… je wordt helemaal overspoeld door alle horloges.

Dat gebeurt ook vaak in CV’s. Mensen willen zo graag laten zien welke werkervaring zij allemaal hebben, dat ze álles op hun CV zetten. Maar dan ook echt alles.

Dat werkt niet. De stelregel is echt: ‘less is more’.

Is werkervaring niet relevant of ouder dan 10 jaar, neem het dan niet op. Beperk je tot de relevante informatie.

2. Een onleesbaar CV aanleveren
De man met de regenjas, die wil niet alleen alles laten zien, die laat het je ook zien op een manier die niet professioneel is. Laten we eerlijk zijn: ik zie toch een bepaald beeld en dat is niet echt… aantrekkelijk.

Veel CV’s zijn ook niet aantrekkelijk. Mensen maken lange zinnen met veel woorden. Als je een CV scant (en geloof me dat doet iedereen voordat ze bepalen of ze het überhaupt gaan lezen) dan moet het uitnodigen om verder te lezen.

Dus geen lappen tekst. Niet een te klein lettertype. Geen rommelige lay-out. Houd een logische volgorde aan. Zorg dat je CV niet meer beslaat dan 2 pagina’s en gebruik een mooie lay-out.

Persoonlijk houd ik van een template met prettige kleuren en een strakke lay-out. Korte zinnen, heldere kopjes en werken met bullet points.

3. Niet specifiek genoeg zijn
Veel klanten die bij me komen hebben hun CV geoptimaliseerd. Dit CV gebruiken zij bij iedere vacature. Hetzelfde CV.

Daarmee is hun CV dus niet specifiek genoeg. Iedere brief met CV die je verstuurt, moet specifiek zijn. Iedere keer dat jij je CV verstuurt, pas jij deze eerst aan. Je zorgt ervoor dat je CV altijd is toegeschreven naar de vacature waarop jij reageert.

Er is geen één vacature hetzelfde. Er is dus ook niet één keer dat jij jouw CV niet aanpast. Schrijf je CV toe naar je volgende baan en maak deze specifiek. In mijn volgende blog lees je hoe je dat doet.

Over Yvonne Dam
De afgelopen jaren heeft Yvonne (1972) over de hele wereld in 4 landen gewoond en in senior posities gewerkt. Op dit moment is ze woonachtig in Londen. Na 22 jaar in meerdere internationale consultancy functies te hebben gewerkt is Yvonne haar eigen (loopbaan)coaching bedrijf Amaze Yourself gestart. Yvonne coacht drukke ambitieuze mensen om volop van het leven én hun carrière te genieten. Focussen op wat echt belangrijk is en werken in een plek waar je wordt gewaardeerd, zijn daarbij key.