Coachartikel

Op deze manier breng je balans in je sollicitatiegesprek

Vaak merk ik dat sollicitanten hun gesprek op een nogal afwachtende manier voorbereiden. Dat men zich afvraagt hoe ze zich gaan wapenen tegen de vragen van de werkgever, in plaats van dat ze zich af te vragen wat ze kunnen vertellen en wat ze willen vragen. Door je zo afwachtend op te stellen stel je je als sollicitant verschrikkelijk kwetsbaar op. Het bevordert een reactieve houding, zorgt voor stress, voor afhankelijkheid en het zorgt er vooral voor dat het gesprek vanaf de start al uit balans is. Daarom pleit ik ervoor om je af te vragen wat jij wilt vertellen en vragen in plaats van dat je je zorgen gaat maken over wat de werkgever je gaat vragen.

Doordat je er op voorhand over nadenkt wat jij wilt gaan vertellen, trek je direct al een stuk controle in het sollicitatiegesprek naar je toe. Denk na over wat je doet en kunt. Denk na over de manier waarop je jouw kennis en kunde concreet en tastbaar gaat maken. In welke werkzaamheden en voorbeelden jij goed tot je recht. Wat zijn prestaties en projecten waar je trots op bent? Hoe wil je onthouden worden? Welk beeld van jezelf wil je schetsen? Denk daar nu eens goed over na voordat je een gesprek ingaat. Dan hoef je dat in ieder geval niet on the spot te gaan zitten bedenken.

Hetzelfde gaat op voor de vragen die je tijdens een sollicitatiegesprek gaat stellen. Bedenk van tevoren wat je uit het gesprek wilt halen. Welke informatie wil je hebben, wat is belangrijk voor je en op basis van welke informatie wil je straks gaan beslissen hoe dit nu juist wel, of niet, je droombaan is? Vergeet hierin vooral niet om het gesprek praktisch en concreet te hebben. Vacatures hebben nogal eens de neiging om verschrikkelijk algemeen en hoog over te zijn. Maar wat ga je nu precies acht uur per dag doen, en wanneer doe je dit werk nu echt goed. Bedenk de vragen van tevoren, stel ze en breng op die manier een gesprek op gang en in balans.

Wanneer jij in een sollicitatiegesprek enkel en alleen achterover hangt en de vragen op je af laat komen, dan moet je achteraf ook niet klagen dat je er niet alles uit hebt gehaald. De balans in een sollicitatiegesprek is van levensbelang, en daar heb je zelf de grootste hand in.

Over Freek van Kraaikamp (@Fvankraaikamp)
Freek (1985) is actief als loopbaancoach, auteur en columnist. Hij startte na een tienjarige carrière in de arbeidsbemiddeling zijn eigen bedrijf FREEK. Vanuit deze coaching praktijk geeft hij individuele loopbaan coaching en sollicitatie-workshops. Hij schreef het sollicitatiehandboek ‘Zou jij jezelf aannemen?’ en daarnaast schrijft hij columns voor verschillende magazines en websites.

XTR Branded Content is de commerciële content op nrc.nl. De inhoud valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van NRC Media.