Coachartikel

Omgaan met lastige vragen

“Ik heb binnenkort een sollicitatiegesprek en ik ben bang voor ‘rare’ vragen. Ik weet me nog een situatie te herinneren waarin ik dichtklapte en wat begon te raaskallen. Uiteindelijk had ik geen idee meer wat ik zei. Ik heb nu eenmaal niet direct een antwoord klaar en dat maakt me behoorlijk onzeker.”

Of je nu in een sollicitatiegesprek zit of in een vergadering, soms krijg je lastige vragen voor je kiezen. Zo’n onverwachte vraag, waarvan je denkt: “Huh, wat is dit nu?”. Een vraag die je niet kunt plaatsen in de situatie en afwijkt van het gespreksonderwerp. Bij sommige mensen zorgt dit voor angst, want wat als je geen antwoord hebt?

Tijdens een sollicitatiegesprek wil je natuurlijk direct een antwoord klaar hebben en het liefst een antwoord waar je gesprekspartner blij mee is. Maar je weet dat dit voor jou zo niet werkt. Als je het al eerder hebt meegemaakt, is zo’n vraag, die voor jou lastig is, hét moment dat je dichtklapt. Terwijl je koortsachtig naar een antwoord zoekt, krijg je het warm en begin je uiteindelijk iets te stamelen waarvan je achteraf denkt: “Wat zei ik nu eigenlijk?”. Je legt jezelf de druk op om direct te moeten antwoorden en juist door die druk gaat het mis.

Want als jij jezelf goed kent, dan weet je dat dit niet de juiste manier is
Jij bent namelijk iemand die eerst even na moet denken. Je reageert bedachtzaam, bekijkt de opties, weegt de voor- en nadelen af, en komt dan pas met conclusies. Dat gaat nu eenmaal niet in één impulsieve splitsecond. Je hebt nooit direct je antwoord klaar, omdat dit nu eenmaal niet de manier is hoe jij denkt en handelt.

Heb je weer met zo’n situatie te maken?
Leg jezelf niet de druk op om direct een antwoord op de vraag te hebben. Hierdoor blokkeer je juist. Wat is er erg aan als je even tijd nodig hebt? Het laat zien dat je geen impulsief type bent, maar iemand die serieus over dingen nadenkt. Altijd fijn als er ook iemand in een team aanwezig is die iets langer nadenkt, dat zorgt voor een goede balans. En die balans is nodig.

Schroom daarom niet om anderen mee te nemen in je denkproces. Vertel anderen wat er in je hoofd omgaat. Heb je nog niet genoeg informatie? Vertel dit dan en stel vragen, zoals je normaal ook zou doen. Geef jezelf even de ruimte om na te denken of geef aan dat je tijd nodig hebt, omdat je een gedegen antwoord wilt geven en niet zomaar iets wilt roepen. Leg uit hoe het werkt in je hoofd.

Dan laat je namelijk zien wie je echt bent. Durf eerlijk te zijn naar jezelf en anderen. Alleen zo leren anderen jou en je toegevoegde waarde kennen. En dat is wat telt. Niet hoe snel je je antwoord klaar hebt.

Over Marlie Franssen (@MarlieFranssen)
Marlie (1974) is introvert, heeft een passie voor schrijven, gedragspatronen en communicatie (NLP). Zij startte daarom haar (loopbaan)coaching praktijk voor introverte professionals. In haar 18-jarige loopbaan in het bankwezen heeft ze veel ervaring opgedaan in het omgaan met haar introverte karakter. Deze ervaringen gebruikt ze nu om introverten tot bloei te laten komen in hun werk. Regelmatig schrijft ze over de verschillen tussen mensen, met als doel oordeelsvrij naar elkaar te kijken, samenwerking te verbeteren en met meer plezier te werken.