Sponsored content
Sponsored content
ANP PHOTO ILVY NJIOKOKTJIEN

‘Mannen gaan voor geld, vrouwen voor flexibele werktijden’

Werknemers hechten steeds meer belang aan flexibele werktijden als arbeidsvoorwaarde. Zij vinden dit belangrijker dan een reiskostenvergoeding of een pensioenregeling. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Intelligence Group, dat 21 criteria voorlegde aan bijna 6.800 mensen.

Het is voor het eerst dat de arbeidsvoorwaarde ‘flexibele werktijden’ bovenaan staat in de ranking, meldt Intelligence Group. 40 procent van de mensen vond dit de belangrijkste voorwaarde. Vorig jaar stond de reiskostenvergoeding nog bovenaan met 43 procent, gevolgd door pensioenregeling met 41 procent. Overigens werd de voorwaarde ‘salaris’ buiten beschouwing gelaten.

Man wil auto van de zaak en dertiende maand
Wanneer de respondenten in categorieën worden verdeeld, komen interessante verschillen naar voren. Zo staan bij vrouwen en studenten flexibele werktijden bovenaan, terwijl mannen meer belang hechten aan een pensioenregeling, en werklozen een reiskostenvergoeding het belangrijkst vinden.

Mannen zijn überhaupt meer gericht op financiële voorwaarden dan vrouwen: een goede pensioenregeling, een auto van de zaak, de dertiende maand en een bonusregeling zijn voor hen aanzienlijk belangrijker bij de keuze van een baan, dan voor vrouwen. Vrouwen hechten meer waarde aan flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.