Coachartikel

How to get ‘headhunted’

Niet op zoek naar een nieuwe baan, maar wel beschikbaar voor nieuwe kansen.

Wat als je het nou gewoon goed naar je zin hebt op je werk? Natuurlijk kunnen er dingen beter, maar dat is overal toch? Natuurlijk heb je soms geen zin op maandag, maar ook dat is iets wat bij werken hoort, dacht je.

Je bent dus niet actief op zoek naar een baan, maar als je een baan zou worden aangeboden, dan sta je daar wel open voor. Zeker als het een baan is die beter bij je past, een baan waar je helemaal tot je recht komt. Hoe zorg je dat je klaar bent voor die nieuwe baan? Of beter nog, hoe zorg je dat die nieuwe baan naar je toekomt?
Als je niks doet, dan gebeurt er ook niks. Dus kom in actie. Bij voorkeur zodat je er nu tijdens dit werk iets aan hebt en straks in een nieuwe baan.

1. Volg opleidingen en houd je vakgebied bij
Als je ergens een tijd werkt, of het goed naar je zin hebt, is het makkelijk om ‘in te slapen’ en niks te doen. Doe dat niet, blijf jezelf ontwikkelen. Word nog beter in wat je doet of leer nieuwe vaardigheden aan. Als je in de toekomst een andere baan wilt waarvoor je opleidingen nodig hebt die je nu nog niet bezit, studeer daar dan voor.

2. Ontwikkel je vaardigheden
Ben je leidinggevende? Ontwikkel dan (nieuwe) managementvaardigheden. Onderzoek eens andere stijlen van leidinggeven. Lees relevante boeken, denk aan ‘situationeel leidinggeven’ ‘de zeven eigenschappen van effectief leiderschap’ en ‘onze ijsberg smelt!’. Vooral het boek van Stephen Covey over effectief leiderschap kan ik van harte aanbevelen, aan iedereen. Of je nu leidinggevende bent of niet, dit boek heeft zoveel belangrijke en interessante lessen.

3. Verbreed je netwerk
De meeste banen worden via via vergeven. Er ontstaat een vacature en voordat hier een advertentie van wordt gemaakt of voordat deze online wordt geplaatst, wordt er eerst gekeken of iemand ‘een geschikte kandidaat’ kent. Fijn dus als je een breed netwerk hebt en mensen weten wat je doet. Je netwerk verbreden doe je in je huidige baan, ken jij al jouw collega’s al? Daarnaast is het van belang dat je jouw netwerk buiten jouw huidige werkkring verbreedt. Dit kan door actief te gaan netwerken, bijvoorbeeld op netwerk bijeenkomsten en via LinkedIn.

4. Maak duidelijk welke waarde jij toevoegt
Om een andere baan aangeboden te krijgen, of om promotie te krijgen in je huidige baan, is het belangrijk dat mensen weten wat je doet. Niet alleen wát je doet, maar ook welk resultaat je behaald. Of je zegt: ik geef trainingen, of je geeft aan: 100% van mijn trainingen worden gewaardeerd met een 8 of hoger - dat maakt verschil. Zorg dus dat jij goed kunt verwoorden welke waarde jij toevoegt. Welk probleem jij oplost en hoe jouw unieke talenten en oplossingen het verschil maken.

5. Laat je zien
Zorg dat je zichtbaar bent. Zichtbaar op het werk dat je doet én met het werk dat je doet. Dit kan door bijvoorbeeld artikelen te schrijven in vakbladen, of een stuk te schrijven voor het bedrijfsblad. Geef een presentatie over je werk of een afgerond project. Je kunt ook online zichtbaar zijn door bijvoorbeeld updates te plaatsen op LinkedIn. Lid worden van een vakvereniging is een andere optie.

6. Houd je CV en LinkedIn profiel bijgewerkt
Je wilt natuurlijk direct klaar zijn wanneer je wordt benaderd door een recruiter of toekomstige collega. Het is van belang om bij iedere nieuwe opleiding die je volgt en elke vaardigheid die jij jezelf eigen maakt, jouw CV en LinkedIn profiel te updaten. Doe dit ook met de van jouw hand verschenen artikelen, of plaats jouw artikelen direct op LinkedIn.

Recruiters en toekomstige collega’s vind je ook op LinkedIn, dus als je bovenstaande punten ‘te veel gedoe’ vindt, zorg dan dat je zichtbaar wordt op en met LinkedIn. Als je daar de juiste strategie op toepast, word je ook vanzelf benaderd door recruiters.

Amaze Yourself!

Over Yvonne Dam
De afgelopen jaren heeft Yvonne (1972) over de hele wereld in 4 landen gewoond en in senior posities gewerkt. Op dit moment is ze woonachtig in Londen. Na 22 jaar in meerdere internationale consultancy functies te hebben gewerkt is Yvonne haar eigen (loopbaan)coaching bedrijf Amaze Yourself gestart. Yvonne coacht drukke ambitieuze mensen om volop van het leven én hun carrière te genieten. Focussen op wat echt belangrijk is en werken in een plek waar je wordt gewaardeerd, zijn daarbij key.